SKADET: Lindsey Vonn falt på dagens Super-G, og mister resten av sesongen etter å ha røket korsbåndene. Foto: NRK
SKADET: Lindsey Vonn falt på dagens Super-G, og mister resten av sesongen etter å ha røket korsbåndene. Foto: NRKVis mer

Kan i verste fall miste OL

Lindsey Vonn er ute resten av sesongen.

(Dagbladet): Dagens Super-G endte på verst tenkelig måte for Lindsey Vonn, som ble fraktet vekk i helikopter etter å ha falt like etter andre mellompassering.

Vonn skal ha røket fremre korsbånd, et leddbånd og fått brudd øverst i skinnebeinet på høyre kne. Det betyr at sesongen er over for den amerikanske alpintstjernen.

- Det er alvorlig, og vi vil nok ikke se henne tilbake i bakken før tidligst om seks-sju måneder sier idrettslege Thor-Øistein Endsjø.

Han uttaler seg på generelt grunnlag, og sier at det er først når legene har fått sett ordentlig på leddene at de ser omfanget av skaden.

- Legene vil konstruere et nytt korsbånd, og det vil ta fem til sju uker før dette har grodd. Så venter et par måneder med forsiktig trening hvor det er viktig å opprette styrke og bevegelighet igjen, sier Endsjø.

Kan miste OL Han poengterer at det er individuelt hvor lang tid det tar før idrettsutøvere kommer seg tilbake fra en korsbåndskade.

- Vi har sett fotballspillere som er tilbake på banen etter et halvt år, men det hører til sjeldenheten.

Om ett år er det OL i Sotsji, og i verst fall må Vonn se konkurransen som tilskuer.

- Når legene får undersøkt skadene nærmere kan det vise seg at det er mer komplisert, og da vil det kunne ta lenger tid, men det er som sagt helt individuelt, og noen kommer seg raskere enn andre. Vi ser likevel at flertallet kommer seg tilbake, sier Endsjø.

Hviler U.S. Ski and Snowboard Association-sjef Bill Marolt melder at Vonn er i godt humør, og allerede ser fremover.

- Lindsey hviler og er i godt humør. Vi venter på detaljer om operasjonen og opptreningsingsplan mot OL i Sotsji 2014, men hun tenker allerede på hva hun trenger å gjøre for å komme tilbake for neste sesong, skriver han i en e-post i følge skiracing.com.