- Kan ikke alle holde kjeft?

Kjetil Rekdal ber folk tenke seg om før de snakker om situasjoner de ikke nødvendigvis har noen stor innsikt i.

OPPFORDRING: Kjetil Rekdal ber folk tenke seg om før de snakker. Foto: Geir Olsen / NTB
OPPFORDRING: Kjetil Rekdal ber folk tenke seg om før de snakker. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
  • Rosenborg - Brann klokka 19.00 på TV Norge.

Tirsdag møter Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland klubben de begge tidligere har vært trener for, nå som henholdsvis trener og assistenttrener for Brann.

For Ingebrigtsens del ble det en turbulent avskjed, da han tok Rosenborg til retten etter at han fikk sparken. Saken endte for øvrig med et forlik mellom partene. Horneland takket også for seg denne sesongen.

Kjetil Rekdal, som selv i en årrekke har levd med presset fra både klubb, fans, medier og eksperter som trener, går hardt ut i et intervju med avisa Nidaros.

- I Norge er det en uting om at man hele tiden skal fortelle. Da blir det mange som snakker, også blir det ikke korrekt framstilt. Kan ikke alle bare holde kjeft? sier HamKam-treneren til avisa.

Rekdal kommer med uttalelsen i forbindelse med at han mener at det kom mye «snakk» ut av garderobedørene på Lerkendal etter at Ingebrigtsen ble sparket. Han ber nå folk - spillere og trenere så vel som eksperter og mediepersoner - tenke seg om en ekstra gang.

MÅLSHOW - Brann ble reddet fem minutter på overtid. Video: Fotballmedia. Vis mer

- Det som skrives trenger ikke engang være riktig. Det kan være en mening som noen har, det kan være en anelse om hvordan noe var. La det ligge, glem det! Når noen går fra hverandre, må de ikke ende opp som uvenner hver gang. Det er et yrke der alle lever under press, og når det er over, så er det over, sier han.

- Jeg er jo sånn selv, hvis man føler på urettferdighet, da vil man stå opp og si fra. Men hvis alle skal ha en mening om ting, blir det en ganske bred og stor kake. Det er ikke nødvendig, sier Rekdal.

Kampen mellom de to lagene er utsatt etter coronautbruddet i landslaget. Kåre Ingebrigtsen tok over som Brann-trener i august, men har slitt med å få skuta på helt rett kjøl. Resultatene har variert, og det er nå et relativt formsvakt Brann som reiser til Trondheim.

Det er ni kamper siden siste seier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer