Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan ikke bade seg til seier

Dagbladets lag Fet Samba nyter gjerne en dag i trenerens basseng, men nå venter beinhard trening før Norway Cup-debuten søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av gutta i Fet Samba har vært på ferie. Siden verdens største fotballturnering bare er fire dager unna er det et hardt treningsprogram laget skal igjennom før deres møte med Lyn 2 søndag kveld.

-  Nå er det trening onsdag, torsdag, lørdag og søndag. De første dagene skal de virkelig ned i kjelleren, da blir det intensivt og tungt, forteller trener Freddy Haraldsen til Dagbladet.

Det synes gutta er helt greit. Selv om det har vært ferie er de optimistiske til sin egen form.

-  Vi har hatt egentrening og sommertrening da, og det skal bli godt å trene skikkelig igjen, forsikrer gjengen, som også tar seg tid til noen dukkerter i trener Haraldsens basseng.

-  Alt kan skje

-  Norway Cup er jo det beste med denne sommeren, legger Kristoffer Blix til, og stuper ut i det varme vannet.

Lørdag og søndag blir det lettere taktisk trening for G13 laget, og de innrømmer at de har holdt ekstra godt øye med motstanderne Lyn og Skeid.

-  Vi kan slå dem, det kommer an på hvem som vil det mest. Kommer vi til A-sluttspillet kan alt skje, mener Haraldsen, som har trent mange av gutta siden de var seks år gamle.Selv om fotballen tar fire-fem dager hver uke, er humøret i gruppa så bra fordi både spillere og trenere har et ord med i laget.

BASSENGHYGGE: Fet Samba lader opp til Norway Cup med en forfriskende dukkert i den sterke varmen. F.v. Martin Korslund, Ole-Kristian Frant zen, Vetle Gullichsen, Kristian Kaspersen, Gaute Gerner (foran), Mikael Larsen, Sigurd Kristoffersen, Kristoffer Blix og Marius Herstad. Foto: Truls Brekke
BASSENGHYGGE: Fet Samba lader opp til Norway Cup med en forfriskende dukkert i den sterke varmen. F.v. Martin Korslund, Ole-Kristian Frant zen, Vetle Gullichsen, Kristian Kaspersen, Gaute Gerner (foran), Mikael Larsen, Sigurd Kristoffersen, Kristoffer Blix og Marius Herstad. Foto: Truls Brekke Vis mer

-  Vi jobber tett sammen alle sammen, men jeg tror aldri vi krangler, sier Haraldsen om Fet Samba som Dagbladet tidligere beskrev som aldri sure.

Motiverende

Gutta var i full aksjon i bassenget da lagets kaptein Gaute Gerner kom løpende. Han kom rett fra syden, og gleder seg til å være sammen med laget igjen.

-  Jeg er så klar for å trene igjen, forteller 13-åringen, tydelig ivrig etter å hoppe etter de andre.

Gaute er fast kaptein og midtstopper på laget, og tar rollen seriøst under debuten i Norway Cup.

-  Jeg må støtte laget og få opp moralen. Går det dårlig er det viktig å oppmuntre og minne på at det ikke bare er en person sin feil. Som regel er vi jo alltid i godt humør, så det går nok bra, sier han.Fet Samba vet det blir tøft å komme seg til sluttspillet, men Gaute tar det som det kommer.

-  Vi får vinne en kamp av gangen, sier kapteinen og smiler.