SKUFFET: Nicolas Roche slet så mye i siste bakke at Team Sky akkurat ikke vant lagtempoen i Tour de France. Her fra lørdagens etappe. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters)
SKUFFET: Nicolas Roche slet så mye i siste bakke at Team Sky akkurat ikke vant lagtempoen i Tour de France. Her fra lørdagens etappe. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters)Vis mer

- Kan ikke beskrive hvor skuffet jeg er

Slet fryktelig da Sky tapte lagtempoen med seks tideler.

(procycling.no): I bunn av den siste bakken ledet Team Sky lagtempoen i Tour de France med fem sekunder.

Men for Nicolas Roche ble den siste bakken akkurat for lang. Som femtemann på laget måtte iren over streken før klokken stoppet for det britiske laget.

De siste hundre meterne ble dog for seige for 31-åringen, som måtte slippe de andre. Dermed måtte resten av rytterne konsentrere seg om å hjelpe Roche fremover, istedenfor å spurte mot mål.

Til slutt var 62 hundredeler
alt som skillte mellom vinnerne i BMC og Chris Froomes Sky-lag.

- G (Geraint Thomas) var skikkelig sterk og tok meg ut av komfortsonen, sa Roche etter målgang ifølge velonews.com.

- Jeg har ikke ord for å beskrive hvor skuffet jeg er.

Selv om det hadde vært lett å skylde på iren etter andreplassen, ville ikke Froome kappe hodet av sin hjelper.

- Når det bare er 0.6 sekunder, kan du ikke sette fingeren på akkurat hvor det gikk galt. Guttene ga alt - alle var skikkelig motiverte for denne lagtempoen, sa Froome.

- På slutten så vi at Nico Roche slet litt opp den siste bakken, men det er slik lagtempoøvelsen er. Han ga så mye tidligere på etappen. Du kan ikke skylde tapet på at han slet i den siste bakken. Vi ga alt. BMC var bare bedre enn oss.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!