BARE NESTEN: Så nærme kom Andrej Arsjavin scoring mot Manchester United forrige helg.Foto: SCANPIX
BARE NESTEN: Så nærme kom Andrej Arsjavin scoring mot Manchester United forrige helg.Foto: SCANPIXVis mer

- Kan ikke bli mestere med meg som spiss

Frustrert Arsjavin klager over for tynn Arsenal-stall.

||| (Dagbladet): Søndagens toppmøte med Chelsea kan fort bli et være eller ikke være for Arsenal i kampen om ligagullet i England.

Med tap på Stamford Bridge vil Arsenal befinne seg ni poeng bak ligaleder Chelsea, potensielt syv bak toer Manchester United, og mange vil begynne å snakke om en duell om gullet i Premier League.

Mot United sist helg ble Arsenal et hakk for små, og spesielt tydelig var det kanskje at Andrej Arsjavin ikke fant seg til rette som ensom spiss i Arsene Wengers formasjon.

Selv mener russeren åpenbart at det er et svakhetstegn for klubben at det er han som må fylle tomrommet etter skadde Robin van Persie.

- Om Arsenal ønsker å bli mestere, hvordan kan de velge Arsjavin som midtspiss? spør han, ifølge Daily Mail.

- Jeg er 173 cm høy, og det passer meg fint. Men ved siden av Uniteds store midtstoppere er det vanskelig for meg å vinne ballen, spesielt i lufta, sier Arsjavin, som liker seg bedre som støtteangriper eller på venstrekanten.

Ikke nok klasse
Den russiske ballmagikeren understreker at han ikke vil kritisere Arsene Wengers laguttak, men han avslører frustrasjon over at franskmannen ikke har handlet inn forsterkninger i januar-vinduet.

TØFT: Men mest føler russeren at han blir for liten som midtspiss i kamp med midtstoppere som Jonny Evans og Wes Brown.Foto: SCANPIX
TØFT: Men mest føler russeren at han blir for liten som midtspiss i kamp med midtstoppere som Jonny Evans og Wes Brown.Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette er frustrasjon. Van Persie er skadet, og kommer trolig ikke til å spille mer denne sesongen. Eduardo er skadet også, men han kan bli klar til Chelsea-kampen (det blir han ikke, journ.anm). Vi er i en vanskelig situasjon når det gjelder tilfanget av spillere, sier Arsjavin.

- Vi ligger på tredjeplass, og det er allerede en stor prestasjon av Arsenal når du ser på hvilken klasse førsteelleveren vår holder. Vi prøver selvfølgelig å vinne alle kampene, men klasse er klasse, sier Arsjavin, som forøvrig ble overrasket over hvor mye rom Nani fikk på Gael Clichys venstreside i kampen mot United.

- På trening sliter jeg med å komme meg forbi Clichy, men Nani gjorde alt gjennom ham, sier russeren.

Holdt på å kjøpe
Manager Arsene Wenger innser naturlig nok at skadesituasjonen er hemmende, men avslører overfor Arsenal.com i dag at han var svært nærme å signere en spiller i januar-vinduet.

Det ble det imidlertid ingenting av.

- Abou Diaby er fortsatt ikke tilbake i trening, han gjør det stadig bedre, men vi må vente og se til lørdag. Han er en «kanskje». Campbell er tilbake i troppen, Eduardo er allerede utelukket, sier Wenger om stallen før Chelsea-kampen.

- Carlos Vela er fortsatt ute også. Bortsett fra det er det ingen endringer fra forrige helg. Theo (Walcott) er tilbake, resten er langtidsskader. For Robin (van Persie) går rehabiliteringen bra, men alt før april vil være å håpe på for mye, sier franskmannen.