ERFAREN HUMØRSPREDER: Rosenborg-fansen tar gjerne - en billig - Steffen Iversen tilbake som backup i RBK-stallen.  Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
ERFAREN HUMØRSPREDER: Rosenborg-fansen tar gjerne - en billig - Steffen Iversen tilbake som backup i RBK-stallen. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- Kan ikke bruke store penger på en 35-åring som kommer til å bli skadet

RBK-fansen ønsker Ivers velkommen - som backup.

(Dagbladet): Etter det Adresseavisa kan fortelle i dag, kommer Steffen Iversen til å skrive under for Rosenborg i løpet av dagen, og returnerer trolig til Lerkendal etter et drøyt år i Crystal Palace.

Med lite spilletid de siste seks månedene er det et usikkert kort som eventuelt blander seg inn i Jan Jönssons stokk, men RBK-supporterne ønsker Ivers velkommen - med forbehold.

- Umiddelbart forstår jeg hvorfor klubben ser dette som en mulighet akkurat nå. Ledelsen var selv skeptisk for en tid tilbake, men etter at Bakenga forsvant og Rade Prica ble skadet, er det blitt tynt på spissplassen, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes til Dagbladet.

Prestasjonsbasert betaling
Med Prica skadd er det stort sett Daniel Fredheim Holm Og John Chibuike som kan gjøre en jobb foran hos Rosenborg. I en sånn situasjon kan Steffen Iversen spille en rolle, mener Kjernen-talsmannen.

- Men en ting er viktig: Avtalen med Steffen må være prestasjonsbasert. Rosenborg har ikke råd til å legge mye penger i en 35-åring som høyst sannsynlig kommer til å bli skadet igjen - det viser historikken hans. Det er også all grunn til å tro at lønna hans ikke kommer til å være i nærheten av det den var forrige gang han var på Lerkendal, sier Kenneth Kjelsnes, om spissen som har tjent millioner som Rosenborg-spiller.

- Som en midlertidig løsning kan dette være bra. Steffen har stor erfaring, er kjent for å spre humør i spillergrupper, og har et navn i Trondheim som forhåpentligvis kan skape interesse og trekke enda flere folk til i Lerkendal, sier han.

Må ha andre
Noen endelig løsning mener supporterlederen Iversen ikke er. Og Rosenborg-fansen forventer også at klubben leter videre etter en reell erstatter for Mushaga Bakenga, som nylig debuterte for Club Brügge.

- Klubben må hente andre. Rosenborg mangler nå en gjennombruddshissig bakromsspiss, og det forventer jeg at de får på plass, i hvert fall i løpet av året. Signeringen av Iversen må ikke bli en hvilepute, og det må være en økonomisk ikke-risiko, sier Kenneth Kjelsnes til Dagbladet.

Ifølge Adressa er Steffen Iversen enig med Rosenborg om en overgang, men skal gjennom den medisinske testen eksempelvis Fredrik Stoor strøk på, før han endelig kan bokføre et comeback i Trondheim.

- Kampformen er det nok så som så med, men etter det vi hører er han i hvert fall ikke skadet for tiden, kommenterer Kenneth Kjelsnes.

Ivers junior har tidligere spilt for Rosenborg fra 1994-1996 og 2006-2010, og har scoret over 80 mål på 178 kamper for klubben (wikipedia).