- Kan ikke drikke og vinne

Kaptein Alf-Inge Håland tror Stuart Pearce er riktig mann for å stoppe nedturen og fyllekulene i Manchester City. Les siste nytt fra engelsk fotall.

Håland er på ferie i Norge og reagerer med stor glede over at klubbens nye manager Kevin Keegan har hentet 39-åringen til klubben.

Samtidig tar Håland et oppgjør med alkoholkulturen i England.

- Du kan ikke drikke og få suksess på samme tid i dagens fotball. Jeg vil ikke snakke om historiene rundt City, men generelt kan du ikke gjøre sånt lenger, sier Håland til The Mirror.

Pearce er hentet inn på en toårskontrakt som spillende assistenttrener i nedrykkslaget. At venstrebacken kan overta kapteinsbåndet fra Håland demper ikke gleden hos nordmannen.

- Jeg spilte med Stuart i tre og et halvt år i Nottingham Forest og han er utrolig. Jeg trodde han skulle legge opp, men han bare fortsetter. Han er suveren og er et bevis på at du kan spille for evig bare du tar vare på deg selv, sier Håland.

Håland har målet klart for sesongstart i 1. divisjon. I dag ble terminlista offentliggjort, og City starter tøft mot Watford og manager Gianluca Vialli.

- Stuart kommer til å få sving på publikum og oss spillere. Dette blir et skikkelig løft, som det var da Kevin ble manager. Forhåpentligvis kan han få oss tilbake til Premier League, sier Håland.

Arsenal kjøper England-keeper

Arsenal fortsetter storkjøpene før Premier League-start. I dag melder The Sun at Ipswich har godtatt et bud på snaut 80 mill. kroner for keepertalentet Richard Wright. 23-åringen er landslagsaktuell og skal overta etter veteranen David Seaman. Arsenal har allerede sikret seg Evertons Francis Jeffers og Rangers' Giovani van Bronckhorst i sommer. - Kredittkortet vårt er i ferd med å smelte, sier styreformann David Dein. Arsenal er også ute etter Tottenhams Bosman-stopper Sol Campbell, og har gitt ham to uker til å bestemme seg for en overgang. Også Inter, Liverpool og Barcelona er ute etter Campbell.

... men Kanu vil bort

The Sun påstår også i dag at spissen Nwankwo Kanu vil bort fra Arsenal. Spanske Deportivo er interessert og nigerianeren er ikke fornøyd med bare ti liga- og cupstarter sist sesong. Spissen kan gå for 130 mill. kroner.

United-talenter selges

Mark Wilson og Jonathan Greening er i samtaler med West Hams nye manager Glenn Roeder om en overgang, melder The Mirror. 22-åringene har ikke klart å kjempe seg inn på Manchester Uniteds førstelag og ble satt på overgangslista i sommer. Men flere klubber vil gjerne ha midtbanespillerne, som er verdsatt til 50 mill. kroner ved et samlet kjøp. Everton, Middlesbrough, Ipswich og Fulham skal også være interesserter.

Sunderland vil kjøpe to spisser

Manager Peter Reid venter på at Bordeaux-spiss Lilian Laslandes sier ja til en 45 millioners overgang til klubben. Samtidig vil Sunderland sikre seg den spanske landslagsspilleren Ismael Urizaiz. 29-åringen vil koste omlag 60 mill. kroner og ses på som en erstatter for den aldrende dødballspesialisten Niall Quinn, skriver Daily Mail.

Newcastle vil kjøpe Coventry-spiss

Etter at de ble slått av Arsenal i jakten på Francis Jeffers, vil Newcastle i stedet hente Craig Bellamy, skriver Daily Mail. Coventry-spissen var ingen stor suksess etter overgangen fra Norwich, men likevel skal Newcastle-sjef være villig til å betale 80 mill. kroner for 21-åringen. Coventry selger trolig også en annen spiss: Australske John Aloisi er på vei til Crystal Palace for 20 mill. kroner.

Everton fikk nei

Anderlechts kanadiske landslagsspiss Thomas Radzinsky blir ikke Everton-spiller med det første. Belgierne har avslått Evertons bud på 40 mill. kroner. - Vi vil ikke selge, men vi må vente og se. Hvis et bud er godt nok kan vi snakke med klubben, sier direktør Jean Docx til The Sun.

Redknapp til Portsmouth

I vår fikk Harry Redknapp sparken i West Ham. Nå er han tilbake i engelsk fotball, som direktør i 1. divisjonslaget Portsmouth. Redknapp skal ha ansvar for både manager Graham Rix og innkjøp/salg av spillere i sørkystklubben.

TIL ARSENAL: I dag melder The Sun at Ipswich har godtatt et bud på snaut 80 mill. kroner for keepertalentet Richard Wright. Her stopper Wright Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/AP
SAMMEN I CITY: Kevin Keegan og Stuart Pearce har fått jobben med å føre Manchester City tilbake til Premier League. Foto: SCANPIX/AP