REKORDJAKT: Karsten Warholm var på ny rekordjakt under ISTAF-stevnet i Berlin søndag. Video: NRK. Foto: AP Vis mer

- Kan ikke ergre seg

Karsten Warholm var fattige tre tideler unna ny verdensrekord i Berlin søndag. Men at rekorden fortsatt ikke er norsk er ingenting å ergre seg over, ifølge trener Leif Olav Alnes.

Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm (24) var igjen ute etter å slå verdensrekorden på 400 meter hekk i søndagens ISTAF-stevne i Berlin. Amerikaneren Kevin Young har hatt rekorden på 46,78 siden 1992.

Søndag ettermiddag var Warhom igjen nærme da han løp inn til 47,08 i Berlin. Det er kun 3 tideler bak verdensrekorden og en overlegen seier.

Bare seks personer har løpt distansen raskere noen gang.

- Det var et fantastisk bra løp. Helt utrolig. Selvfølgelig kan du si at det manglet prikken over i´en. Men det kan man si at er for mye forlangt, sier en ekstatisk Leif Olav Alnes til Dagbladet etter løpet.

Tiden 47.08 er ny banerekord på Olympiastadion i Berlin og Warholms tredje raskeste tid noensinne. At det ikke var en smule kjipt at ikke verdensrekorden satt søndag vil ikke trener Alnes være med på.

- Nei, jeg synes ikke det. Det er helt fantastisk at han er så nærme verdensrekorden igjen og vi vet at dette like godt kan sitte og hvis du skal ergre deg over ting finner du alltid noe. Og jeg mener du heller skal finne noe å glede deg over, slår Alnes fast.

- Fløt fint

Ulsteinvik-ekspressen gikk som vanlig hardt ut og så lenge bra ut, men begynte å trippe litt i siste sving. Likevel var trøkket bra hele veien inn og til slutt var det bare snakk om tideler fra at verdensrekorden var norsk.

- I dag syntes jeg det så veldig rytmisk og fint ut underveis, ikke så anstrengt. Det var lave skuldre, det fløt så fint og flott, men likevel stor fart. Han kommer noen få hundredel for seint likevel til denne verdensrekorden, kommenterte NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Vindforholdene søndag var bedre enn under rekordforsøkene i Stockholm og Ostrava. I de løpene løp Warholm også i bane 8 i stedet for den foretrukne bane 7. I Berlin var han igjen tilbake i favorittbanen.

En rekke superløp

Tidligere i uka gjorde Warholm et forsøk på verdensrekorden under Golden Spike-stevnet i tsjekkiske Ostrava. Da slo han oppgitt ut med armene da han så at tiden var hele 84 hundredeler bak verdensrekorden.

Drømmen om å slå Youngs rekord denne sesongen ble for alvor tent da Warholm klokket inn på 46,87 i Stockholm for tre uker siden. Det er tidenes nest beste tid på distansen og kom at på til etter at Ulsteinvik-ekspressen sparket i den siste hekken og mistet fart på de siste meterne.

Rekordforsøket i den tyske hovedstaden kan ha vært sesongens nest siste mulighet til å ta over hekketronen fra Kevin Young denne sesongen. Allerede torsdag prøver Warholm igjen på Olympiastadion i Roma.

- Rekorder bruker ikke å komme på bestilling, men vi tenker å gjøre jobben best mulig. Hvis du begynner med å tenke på rekorder… Man må tenke på hva man skal gjøre og så får du vite tida etterpå. Noen ganger blir du positiv overraska og noen ganger negativt, avslutter Alnes og hinter om Warholms reaksjon etter målgang i Ostrava tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer