Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool - Manchester United:

Kan ikke fatte hvorfor han får dømme storkampen: - Kan være farlig for ham og familien hans

Har røtter i Manchester-området.

KAMPLEDER: Anthony Taylor skal dømme oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United i kveld. Det har fått mange til å klø seg i hodet. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF /NTB Scanpix
KAMPLEDER: Anthony Taylor skal dømme oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United i kveld. Det har fått mange til å klø seg i hodet. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Liverpool - Manchester United 21.00

(Dagbladet): I kveld fullføres den åttende serierunden i Premier League når Liverpool tar imot erkerival Manchester United hjemme på Anfield, og mannen som skal lede kampen er 37 år gamle Anthony Taylor.

Det er ikke alle like fornøyde med.

Taylor har nemlig røtter i Manchester-området og bor i Altrincham - et område som ikke ligger langt fra Old Trafford.

- Kan være farlig

En av de uttalte kritikerne er tidligere dommersjef Keith Hackett. I sin spalte i The Telegraph skriver han at dette vil sette Taylor under stort press, og at han ikke skjønner seg på avgjørelsen.

- Det kan være farlig for han og familien hans etter kampen om noe går galt. Sånn skal det ikke være. Det faktum at han bor i nærheten av Old Trafford fører til at han blir satt under et unødvendig press. Dette kunne vært ungått med en annen dommer, sier han.

Han peker også på at det tidligere har vært praksis å gi slike kamper til dommere som ikke har en geografisk tilknytning til ett av lagene.

- Han burde ikke dømt denne kampen. Det er for eksempel ikke så lenge side Mike Dean ble fjernet fra FA Cup-finalen da Liverpool spilte fordi han bor i Wirral, og det ble bestemt at det er for nært Anfield, skriver Hackett.

Press

Og Hackett er ikke den eneste som har bitt seg merke i situasjonen. Manchester Uniteds manager José Mourinho er ikke kjent for å holde oppfatningene sine for seg selv - ei heller denne gang.

Portugiseren mener det blir «vanskelig» for Taylor å gjøre en god kamp.

- Noen legger press på ham med vilje, sier Mourinho ifølge BBC.

- Jeg vil ikke si så mye mer om saken. Jeg har mine synspunkter, men jeg har lært leksa mi, om man kan kalle det det. Jeg har blitt straffet så mange ganger for mine uttalelser om dommerne, utdyper han ifølge The Guardian.

HAR LÆRT?: Mourinho hevder han har lært leksa si, men havner likevel i FAs søkelys nok en gang. Foto: Reuters / Darren Staples
HAR LÆRT?: Mourinho hevder han har lært leksa si, men havner likevel i FAs søkelys nok en gang. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer

Bryter regelverket

Men selv om Mourinho kanskje modererte uttalelsene sine noe, har han igjen havnet i fotballforbundets søkelys.

I regelverket står det nemlig at enhver kommentar om dommeren i forkant av kamp er forbudt.

Forbundet kommer derfor til å spørre om en offisiell uttalelse fra Mourinho om episoden.

Det er det samme regelverket som er grunnen til at Jürgen Klopp nektet å kommentere på utnevnelsen av Taylor som kampleder.

Avspark på Anfield er klokka 21.00.

SIER INGENTING: Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke kommentere utnevnelsen av Anthony Taylor som kveldens kampleder. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
SIER INGENTING: Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke kommentere utnevnelsen av Anthony Taylor som kveldens kampleder. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!