Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke gi meg nå

Etter flere døgn med søvn- og mage-problemer, kunne Erik «Myggen» Mykland heve DM-pokalen over hodet i går kveld. Endelig var det den lille, store nordmannens tur til å vinne et mesterskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg klarer ikke helt å beskrive hvordan jeg har det. Spør meg heller om noen dager, sa en tydelig rørt Mykland til Dagbladet etter kampen.

Imens ljomet Queens udødelige «We are the champions» fra de 37500 FCK-supportere i Parken. Et fantastisk øyeblikk som han aldri kommer til å glemme.

To timer tidligere var det en nervøs og litt utafor Myggen som varmet opp i visshet om at tredjejumbo AGF måtte slås om den danske mesterskapstittelen skulle bli i København. Brøndby på 2. plass hadde to poeng mindre, men mye bedre målforskjell.

Sovet dårlig

- Det har vært et enormt press i det siste. Jeg har sovet dårlig, og i tillegg har jeg hatt trøbbel med magen. Jeg hadde angst for at vi skulle drite oss ut, sier sørlendingen.

I fjor tok han på seg skylda for at Brøndby snappet seriemesterskapet foran København. En Myggen-feilpasning førte til at Brøndby scoret, i nest siste serierunde. I går var nordmannen svært delaktig i at hjemmelaget vant en svært fortjent 4- 1-seier over AGF. FCK-trener Hans Backe skrøt særlig av Myggens mange dype løp fra midtbanen.

- Jeg har heller aldri sett Mykland ha to skuddforsøk i en kamp, smilte Backe og siktet til et skudd over mål og ett på keeper midtveis i 2. omgang.

Men det startet med midtstopper Bora Zivkovic som headet nydelig i mål etter 18 minutter. FCK-spillernes synlige nervøsitet ble ikke borte før den færøyske spissen Todi Jonsson vel 20 minutter seinere klasket til ballen med pannebrasken - rett i krysset. Også det fra corner.

- Et helvete

Men det var da Hjalte Nørregaard - matchvinneren og helten fra onsdagens Brøndby-oppgjør - iskaldt sørget for 3- 0 til vertene at festen virkelig begynte.

En fullsatt Parken reiste seg og sang av vellyst til de hvitkledde fotballheltene. Konfettien drysset, flaggene vaiet og salget av kioskenes meny nr. 1 - fem friske Carlsberg i en praktisk «bæremeis» - gikk som en drøm.

- Det var et helvete før kampen. De første minuttene også. Det var da vi gikk opp til 3- 0 jeg begynte å ha det gøy. Da visste jeg at vi ikke kunne tape, sier Myggen.

«Han heter Erik Mykland...» ropte publikum da den lille, store sørget for straffespark til hjemmelaget i det 78 minutt. Han hadde lyst til å ta det selv, men turte ikke.

- Det hadde jo blitt litt av et antiklimaks hvis jeg ikke hadde scoret der, flirer han.

I stedet var det midtbanekollega Thomas Røll som plusset på til 4- 0. At AGF reduserte til 1- 4 to minutter før slutt, betydde ingen verdens ting.

Hyllet i Tivoli

FC København kunne smykke seg med tittelen Danmarks beste fotballag. Og Myggen vant sitt aller første mesterskap i en alder av 31 år. Inntil i går hadde han ikke hentet noe trofè hjem siden han vant Ribbe Cupen i guttedagene...

Kaptein Peter Nielsen var den første til å gratulere, før de sammen med resten av laget løp kveldens første æresrunde. En nordmann stakk det norske flagget i hånda til Myggen, som på vei til garderoben ikke klarte å få fram et eneste ord i kaoset av gratulasjoner og jubel.

Etter noen minutter kom seriemestrene ut igjen, enten med en øl eller en sigarett i hånda. Eller begge deler. Myggen sto tomhendt på pallen og bare smilte.

I en og en halv time varte festen i Parken. Etterpå ble heltene hyllet av tusenvis av tilhengere i Tivoli.

- Helt vanvittig. Men egentlig er det ikke så deilig som jeg forestilte meg. Jeg føler meg helt matt akkurat nå. Men det var deilig å avslutte med en god kamp og fire scoringer, sier midtbaneeleganten.

Parken var baronens seng for nordmannen i går.

100000 i bonus

Myggens forbannelsen er nemlig over. Fra nå av er det ikke bare sølv og bronse i samlingen.

- En lettelse. Men det at jeg ikke har vunnet noe, har heller ikke plaget meg, sier Mykland mens han super i seg halvliteren.

I tillegg til å være danske mestrer, kan Myggen og lagkameratene også glede seg over en bonus på ca. 100000 kroner for gullet. Det er penger klubben får tilbake i det mangedobbelte hvis de kvalifiserer seg til Champions League.

- Vi bør ha gode sjanser til å komme til gruppespillet, sier Erik Mykland.

Sin egen framtid ville han ikke si så mye om. Det som er sikkert, er at han blir ett år til i den danske hovedstaden.

- Men jeg kan jo ikke gi meg nå. Dette ga mersmak!

ENDELIG GULLGUTT: Erik «Myggen» Mykland opplevde sin kanskje største triumf på fotballbanen i går da han ble dansk seriemester.
MESTRENE: FCK feiret i Parken i halvannen time.