OM DE NYE OPPLYSNINGENE: Friidrettspresident Svein Arne Hansen avventer Antidoping Norges undersøkelser, men er klar på konsekvensene dersom Einar Inge Aasens uttalelser til Dagbladet i dag stemmer. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OM DE NYE OPPLYSNINGENE: Friidrettspresident Svein Arne Hansen avventer Antidoping Norges undersøkelser, men er klar på konsekvensene dersom Einar Inge Aasens uttalelser til Dagbladet i dag stemmer. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Kan ikke ha Vukicevic som trener dersom dette stemmer

Friidrettsforbundet etter uttalelsene fra Einar Inge Aasen.

(Dagbladet): Norges Friidrettsforbund (NFIF) kan ikke reengasjere Petar Vukicevic som trener dersom dagens opplysninger i Dagbladet stemmer, melder forbundet i en pressemelding.

Tidligere topputøver Einar Inge Aasen forteller i dagens avis om en samtale han hadde med topptreneren Petar Vukicevic på deres hotellrom, da de var på treningsleir i årsskiftet 2001/2002, en samtale han i går også varslet Antidoping Norge om.

- Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen blant annet til Dagbladet.

Kan ikke reengasjere om det stemmer
NFIF avventer konklusjonen fra Antidoping Norge i Vukicevic-saken, men legger ikke skjul på at dersom de alvorlige beskyldningene stemmer, kan ikke forbundet reengasjere Petar Vukicevic som trener, skriver forbundet.

- Vi er opptatt av en ryddig prosess i saken, og ikke være en part som forhåndsdømmer. Derfor avventer vi konklusjon fra Antidoping Norge, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

- Vi har tett dialog med Antidoping Norge, og har fått bekreftet at de også vurderer disse alvorlige påstandene i sin etterforskning. Dersom disse opplysningene stemmer kan vi ikke reengasjere Vukicevic som trener i Norges Friidrettsforbund. Vi ønsker ikke trenere som har et uklart forhold til doping, sier Hansen.

Kontaktet Antidoping Norge
I går sendte Einar Inge Aasen en e-post til Antidoping Norge - der han nevner samtalen med Vukicevic, og sier han vil avgi en full forklaring om denne.

Aasen brøt med Petar etter 2002-sesongen, og flyttet til Sverige. Han tok NM-sølv på 400 meter innendørs i 2005, og bronse på samme distanse i 2006, og ble også tatt ut til å representere Norge på 4 x 400 meter stafett under EM i Göteborg i 2006.

SNAKKER: Dagbladet i dag.
SNAKKER: Dagbladet i dag. Vis mer

- Vi har vært i kontakt med mange personer i denne saken, og har bestemt oss for ikke kommentere navn eller innhold i den kommunikasjonen som pågår før vi har kommet fram til en konklusjon i saken, sier Mads Drange i Antidoping Norge.

- Husker ikke samtalen
Petar Vukicevic svarer i dagens avis via sin advokat Vidar Strømme, som har fått lest opp uttalelsene fra Aasen:

- Petar sier at han er helt uforstående og veldig overrasket over dette. Han har absolutt ikke sagt at noen «burde» dope seg eller gitt noen oppskrift om det. Han kan heller ikke huske den ene samtalen som kan ha blitt misforstått slik, og Aasen har aldri sagt at han har blitt fortalt slikt, heller ikke som grunnlag for å flytte eller skifte trener, skriver Strømme i en e-post til Dagbladet.

Strømme mener det er uklart hva Aasen mener Vukicevic har sagt: 

PERMITTERT: Petar Vukicevic.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
PERMITTERT: Petar Vukicevic. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Har han gjort seg opp en mening på bakgrunn av det som nå er publisert slik mange sikkert har, og tolket ti år gamle samtaler i lys av det? Bortsett fra at dette er ukjent for Petar, virker historien med lang tids fravær i et serbisktalende land og avtale med lokal vaktmester nokså underlig, skriver Strømme.

Petar Vukicevic ble permittert som trener i Norges Friidrettsforbund 19. november. Hans engasjement hos forbundet varer frem til 31.12.2012.

Etter pressemeldingen fra Friidrettsforbundet har Vidar Strømme følgende kommentar på vegne av sin klient:

- Det er forståelig at Friidrettsforbundet sier at det som ble gjengitt i Dagbladet i dag kan få konsekvenser, dersom det stemmer. Petar fastholder at framstillingen ikke er riktig, og han går fortsatt ut i fra at dette vil bli avklart gjennom de pågående undersøkelsene, sier Strømme til Dagbladet.