- Kan ikke huske at vi har vært så dårlige før

Frode Kippe gråter for sitt Lillestrøm.

ASPMYRA (Dagbladet.no) Bodø/Glimt - Lillestrøm 1-0.

LSK-kaptein Frode Kippe måtte rusle av bortematta uten poeng for fjerde gang på rad i årets Tippeliga. Det er uvant kost for LSKs ruvende stopperskikkelse.

- Vi er inne i en tung periode nå, jeg må innrømme det. Jeg kan ikke huske at vi har vært så dårlige før, sier Kippe til Dagbladet.no om årets sesong så langt.

- Under pari

Etter mandagens tap mot Bodø/Glimt ligger Lillestrøm på nest siste plass på tabellen, med fattige seks poeng på ni kamper. Siden sist har LSK-skuta mistet sin hærfører Tom Nordlie, og fått inn «dugnadsgjengen», som frontes av Frode Grodås og Erland Johnsen.

Nå mener Frode Kippe at også spillerne må gå i seg selv etter den begredelige sesongstarten.

- Vi er for mange som er under pari for tiden, og vi må heve oss. Vi kan ikke skylde på treneren. Utfordringen nå blir å snu dette, sier Frode Kippe.

4-4-2

NEDTUREN FORTSETTER: Frode Kippe, i lyseblått til venste, ser at ballen suser forbi LSK-keeper Otto Fredriksson. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX
NEDTUREN FORTSETTER: Frode Kippe, i lyseblått til venste, ser at ballen suser forbi LSK-keeper Otto Fredriksson. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX Vis mer

Vikarteamet Erland Johnsen og Frode Grodås har foreløpig mandat til å lede Lillestrøm fram til fotballferien starter. I sin første kamp fra benken valgte duoen å legge om til en 4-4-2-formasjon, med unggutten Tor Andreas Gundersen i tospann med Olivier Occean på topp. Om nettopp det valget sier Erland Johnsen følgende.

- Vi tar ut laget ut fra prestasjonene på trening, og jeg syns Gundersen klarte seg bra i dag. Med det spillermaterialet vi har så mener jeg at det er grunnlag for å spille 4-4-2 i Lillestrøm, sier Johnsen.

Men verken trenerskiftet eller formasjonsendringen ga noen umiddelbar effekt. Selv om LSK yppet seg i første omgang av kveldens tippeligadyst i nordlandshovedstaden, manifesterte det seg aldri i noe mer enn nettopp ypping. Til Erland Johnsens overraskelse.

- Jeg hadde et håp om at vi skulle ta over i andre omgang, siden vi leverer en brukbar førsteomgang hvor vi spiller på oss selvtillit. I stedet kommer vi helt skjevt ut etter pause, hvor vi faller tilbake til gamle synder og lar Glimt ta over. Vi har ballen en del, men vi makter ikke å skape det helt store framover på banen. Når det er sagt, så møter vi en god motstander i dag, sier Erland Johnsen.

Har ikke resignert

Men Erland Johnsen har på ingen måte resignert.

- Vi har det tungt nå, men oppturen blir desto større når vi da hever oss igjen. Når man har blitt sparket litt i nyrene, er det alltid godt å få revansj. Jeg føler at det mannskapet vi har er godt nok til å kunne snu dette, sier Johnsen.

Erland Johnsen får umiddelbart støtte av Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen, selv om Lillestrøm måtte gjøre vendereis fra Bodø uten poengfangst i kveld.

- Kan ikke huske at vi har vært så dårlige før

- Det bor mye i dette Lillestrøm-laget, og jeg tror det kommer til å løsne snart for dem, sier Ingebrigtsen.

- Vil ha 30 poeng

Kåre Ingebrigtsens Bodø/Glimt, på sin side, fortsetter å herje med kritikerne, som på forhånd hadde spådd en sesonglang kamp i bunnen for de kontringsglade nordlendingene. Ingebrigtsen medgir at 17 poeng etter ni kamper ikke er helt i tråd med forventningene før sesongen.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle være så høyt oppe nei. Men vi er et godt fotballag, og det syns jeg vi har vist over flere kamper nå, sier Ingebrigtsen.

Men foreløpige vil den sindige eks-RBKeren ikke høre snakk om medaljer.

-Vi gleder oss bare til den dagen vi har 30 poeng, smiler Kåre Ingebrigtsen.

Han tror noe av hemmeligheten bak suksessen er å finne i Glimts bakre rekker.

- Vi har en bakre firer som fungerer bra, med to gode duellspillere i midten flankert av hurtige sidebacker. I tillegg har Pavel Londak vært god aller bakerst.

- Vi vet at vi må jobbe knallhardt hver eneste dag, og er avhengig av å ha spillere som har lyst til å gå på trening hver dag. Det føler jeg at vi har, og den innstillingen tar spillerne med seg inn i kampene, sier Kåre Ingebrigtsen.

Folkebørsen:

LANG NEDE: Frode Kippe er oppgitt over situasjonen LSK har havnet i.
MATCHVINNER: Trond Olsen senket gamle lagkamerater og dyttet dermed LSK enda lenger ned i gjørma.