Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan ikke huske sist han hadde en slik velt: – Så ikke veldig lyst på det

Men Amund Grøndahl Jansen kom seg fint tilbake igjen i tour-debuten.

I VELT: Amund Grøndahl Jansen gikk i bakken på den fjerde etappen av Tour de France. Han slo ryggen, men kom tilbake til feltet og trillet over mål side om side ved Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.
I VELT: Amund Grøndahl Jansen gikk i bakken på den fjerde etappen av Tour de France. Han slo ryggen, men kom tilbake til feltet og trillet over mål side om side ved Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix. Vis mer

SARZEAU (procycling.no): Etter en trøblete start på Tour de France, var håpet at den fjerde etappen var etappen hvor det skulle løsne for Team LottoNL-Jumbo.

Med drøyt fem mil igjen ble det ingen god start på avslutningsmilene da både Robert Gesink og Amund Grøndahl Jansen gikk i bakken.

Der kunne man ut ifra TV-bildene se at nordmannen hadde tydelige smerter i ryggen og det tok lang tid før han etter hvert kom seg opp på sykkelen igjen.

– Med en gang var det veldig vondt. Jeg landet ganske hardt på et eller annet. Om det var en sykkel eller asfalt vet jeg ikke. Da så jeg ikke veldig lyst på det, men det gikk bedre etter hvert. Det var nok bare en hoven rygg og et hardt slag som gjorde veldig vondt umiddelbart, sier han til procycling.no etter målgang.

Nordmannen er kjent for å være stødig på sykkelen, og sier selv at han ikke husker sist han gikk i bakken på en slik måte.

– Ikke noe alvorlig

Da han kom ut til media ved lagbussen hadde han allerede vært gjennom en sjekk hos laglegen, men kunne konkludere med at det ikke var noe alvorlig.

Like lyst så det ikke ut da han gikk i bakken, og da han ble liggende på asfalten var han selv ikke helt sikker på fortsettelsen.

– Man tenker jo en liten stund at når det meste gjør vondt, så er det ikke bra. Men det gikk bedre etter hvert. Da jeg kom meg opp på sykkelen så var jeg litt usikker i starten, men det kom seg.

FIKK LEGEHJELP: Amund Grøndahl Jansen fikk hjelp fra legen i lagbussen etter målgang på den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.
FIKK LEGEHJELP: Amund Grøndahl Jansen fikk hjelp fra legen i lagbussen etter målgang på den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix. Vis mer

Groenewegen utenfor podiet igjen

Faktisk kom det seg nok til at han kom opp igjen til feltet ved bonusspurten, 38 kilometer før mål.

Etter en del stang ut de første dagene, var velten dermed det siste i rekken.

– Det er litt surt. Jeg klarer i hvert fall å gjøre en grei jobb på slutten likevel, så kommer det seg nok. Det blir nok litt seigt i morgen med en tøff etappe, men jeg skal komme fint gjennom det. Det var ikke så ille, men det er surt da.

Etter at man var litt usikre på beina til Grøndahl Jansen etter velten, ble kreftene til nordmannen brukt opp relativt tidlig. Sammen med Paul Martens fikk han manøvrert Groenewegen i en god posisjon før den siste rundkjøringen med fire kilometer igjen.

Derfra ble det en noe humpete reise for Groenewegen uten et skikkelig opptrekk, men etter å ha kommet raskt på de siste hundre meterne kom han inn til en fjerdeplass.

Selv om seieren uteble også i dag for Team LottoNL-Jumbo kan en ryggskadet Grøndahl Jansen i hvert fall trøste seg med at han sover på sida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media