Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke huske sist Norge hadde så sterkt lag

Mikko Kokslien føler ikke VM-press.

103,5 METER: Mikko Kolslien trives i VM-bakken og tror han kan tåle å gå ut et minutt bak noen av konkurrentene i VM-langrennet lørdag. Foto: AFP/JEFF PACHOUD
103,5 METER: Mikko Kolslien trives i VM-bakken og tror han kan tåle å gå ut et minutt bak noen av konkurrentene i VM-langrennet lørdag. Foto: AFP/JEFF PACHOUD Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Mikko Kokslien (25) er nummer to i verdenscupen og regnes som én av flere favoritter før lørdagens VM-kombinert.

På en pressekonferanse i regi av løperens skiprodusent i ettermiddag ble han spurt om han kjente presset fra publikum på hjemmebane i Holmenkollen.

- Jeg tenker ikke på hva andre forventer, jeg har bare mitt eget press, sier 25-åringen fra podiet.

Litt seinere utdyper han:

- Jeg sier ikke at nå må jeg vinne gull. Jeg må bare gjøre mitt beste.

Og derfor kan Norge i teorien ende opp med en meget fornøyd norsk utøver på tross av en plass utenfor pallen.

- Det kommer an på. Gjør jeg en god konkurransene og havner på 5. plass kan jeg være fornøyd. Men jeg har lyst til å kjempe om en medalje.

I formiddag trente han i Midstubakken og leverte det sjette lengste hoppet i det andre av tre forsøk.

- Begge bakker passer meg bra her, sier Mikko.

Når han blir bedt om å peke ut favoritter drar han fram Jason Chappuis Lamy, Felix Gottwald og Mario Stecher - men ber også folk være obs på sine norske lagkamerater.

Han mener både Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Jan Schmid kan hevde seg høyt på listene i VM.

- Vi har et sterkt lag, jeg kan ikke huske sist gang Norge hadde et så bra lag, sier Mikko til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling