- Kan ikke klage over lite spilletid

Carragher mener Terry og Ferdinand er bedre.

(Dagbladet.no): Jamie Carragher har nok en gang hatt en strålende sesong for Liverpool, og manager Rafa Benitez uttalte til Liverpool TV i februar at han er «Englands beste forsvarsspiller.» Allikevel holder det ikke til fast landslagssplass. Ifølge Carragher selv skulle det bare mangle.

- Jeg skulle gjerne spilt stopper, men John Terry og Rio Ferdinand var trolig to av våre aller beste under VM i fjor sommer, sier Carragher ifølge Sporting Life.

- Du kan ikke klage på slikt. Etter min mening er John Terry verdens beste forsvarer, de siste tre eller fire årene har ingen vært over han. Og Rio Ferdinand var så god som noen i VM, så jeg er ikke i posisjon til å klage. Det er snakk om spillere i verdensklasse her.

Hardhausen velger å stedet å utnytte situasjonen til noe positivt, og prøver å lære av sine «overmenn.»

- Når jeg reiser med England håper jeg alltid jeg kan lære litt av dem, man prøver jo alltid å forbedre seg. Vi har noen av de aller beste spillerne i verden, uheldigvis er de stoppere.

Spiller back

Carragher var spesielt lysende da Liverpool slo ut regjerende mester Barcelona av Champions League, og innsatsen gikk heller ikke landslagssjef Steve McClaren hus forbi.

Med Ashley Cole ute med karantene, og en skadet Wayne Bridge, starter trolig «Carra» på venstrebacken når England møter Israel på lørdag. En rolle Carragher er mer enn nok fornøyd med.

LÆRER: I stedet for å sutre over lite spilletid prøver Jamie Carragher å lære mest mulig på landslagstreningene. Foto: Daniel Hambury/EPA/Scanpix
LÆRER: I stedet for å sutre over lite spilletid prøver Jamie Carragher å lære mest mulig på landslagstreningene. Foto: Daniel Hambury/EPA/Scanpix Vis mer

- Når du spiller for England er du strålende fornøyd uansett hvor på banen du må spille. Hvis sjefen mener jeg kan gjøre en god jobb som back er det fantastisk.

29-åringen har noe erfaring som back fra sine yngre dager i Liverpool, men innrømmer at han ikke er hundre prosent bekvem på kanten av forsvaret.

- Hvis jeg blir bedt om å spille venstreback må jeg gjøre en kjempeinnsats på treningene, det er jo en stund siden jeg har spilt der i Liverpool.

- Men jeg spilte back en hel sesong for Liverpool, og jeg gjorde det greit. Forhåpentligvis vil jeg gjøre det igjen.

Ydmyk

På spørsmål om han er i sitt livs form er Carragher mer beskjeden enn om sine landslagskolleger.

- Jeg gjør det greit. Liverpool gjør det bra i Champions League, og det hjelper. Jeg har hørt at McClaren er fornøyd med innstatsen min, forhåpentligvis får det meg inn på laget.

Etter skuffende 0-0 mot Macedonia på Old Trafford, og 0-2 borte mot Kroatia ligger puljefavoritten på en forsmedlig tredjeplass etter fire kvalifiseringskamper. Carragher er fullt klar over alvoret i situasjonen, men understreker at tap ikke er verdens undergang.

- Vi vil jo ikke tape, men om vi gjør det er vi ikke slått ut. På samme måte er vi ikke videre om vi vinner. Det er fortsatt mange poeng igjen å spille om, avslutter Jamie Carragher, som trolig spiller sin 33. landskamp for England på lørdag.