TREKKER SEG?: Rennleder i Holmenkollen Torgeir Nordby (bildet) og Kollenhopp-leder Roar Gaustad ble irettesatt av skistyret i går. Det er noe Nordby sier han ikke kan leve med, og spørsmålet er nå om han kommer til å trekke seg fra vervet som rennleder i Holmenkollen.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TREKKER SEG?: Rennleder i Holmenkollen Torgeir Nordby (bildet) og Kollenhopp-leder Roar Gaustad ble irettesatt av skistyret i går. Det er noe Nordby sier han ikke kan leve med, og spørsmålet er nå om han kommer til å trekke seg fra vervet som rennleder i Holmenkollen.Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

- Kan ikke leve med irettesettelsen

Torgeir Nordby har bedt om møte med skipresidenten.

||| (Dagbladet): De ansvarlige bak den famøse prøvehoppingen der Bjørn Einar Romøren ble førstemann utfor i den nye Holmenkollbakken, rennleder Torgeir Nordby og Kollenhopp-sjef Roar Gaustad, ble i går irettesatt for illojal opptreden av styret i Norges Skiforbund.

«Skistyret finner det riktig å plassere hovedansvaret for rekkefølgen i testhoppingen i Holmenkollen hos Roar Gaustad og Torgeir Nordby. De har begge utvist et kritikkverdig skjønn. Gaustad og Nordby ilegges begge en irettesettelse», het det i styrevedtaket.

Det er en sanskjon Nordby ikke finner seg i, og nå vil den utskjelte rennlederen i Holmenkollen gå videre med saken til høyeste hold i skiforbundet.

- Jeg kan ikke leve med irettesettelsen og har bedt om et møte med skiforbundets president Sverre Seeberg i dag, sier Nordby til Aftenposten i dag.

Overfor Dagbladet ønsker ikke Nordby å utdype sitatet, men varsler at han vil komme med en skriftlig uttalelse enten i dag eller i løpet av de nærmeste dagene.

Bekymret BråthenMangelen på selvkritikk fra Norby provoserer sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Jeg er bekymret dersom holdningene som de ansvarlige herrer Torgeir Nordby og Roar Gaustad har vist, skal bli en standard for fremtiden, sier Bråthen til Aftenposten.

Bråthens forgjenger på landslaget, Jan Erik Aalbu, synes straffen Nordby og Gaustad er ilagt er akseptabel. Han er imidlertid mer opptatt av skyldfordelingen oppvaskvirksomheten har ført med seg:

- Greit med irettesettelse
Bjørn Einar Romøren ble straffet av landslagsledelsen i form av utestengelse fra verdenscupen, mens Nordby og Gaustad slipper unna med en kraftig ripe i lakken fra Skiforbundet.

- For meg er en irettesettelse greit nok for de gutta. Det jeg er mest opptatt av er at Bjørn Einar har mistet tre hopprenn uten at han gjorde noe ulovlig. Jeg ser at han ikke burde hoppet som nummer én, men straffen var altfor hard. I et rettsapparat ville han vunnet den saken lett, men han skal jo være på landslaget videre, sier Aalbu til Dagbladet.

- Bommerten her er at én mann har fått en straff og sonet tre viktige verdenscuprenn. Nå kom Bjørn Einar tilbake og taklet dette på en fin måte, men én mann tok straffen for alle sammen. Han kunne fått en irettesettelse han også, men det ble sagt altfor tidlig at her ville det bli sanksjoner og straff. Og da hadde ikke noe valg, fortsetter han.

Aalbu tror nå at ski-Norge nærmer seg en endelig sluttstrek for Kollen-affæren.

- Folk glemmer Bill Clinton, de glemmer Tiger Woods, og snart har de glemt Romøren-saken også, poengterer han.

- For meg er en irettesettelse greit nok for de gutta. Det jeg er mest opptatt av er at Bjørn Einar har mistet tre hopprenn uten at han gjorde noe ulovlig. Jeg ser at han ikke burde hoppet som nummer én, men straffen var altfor hard. I et rettsapparat ville han vunnet den saken lett, men han skal jo være på landslaget videre.

BEKYMRET: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) er bekymret for at holdningene som har blitt vist av rennleder i Holmenkollen, Torgeir Nordby, (bildet) og Kollenhopp-leder Roar Gaustad ble irettesatt av skistyret i går.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BEKYMRET: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) er bekymret for at holdningene som har blitt vist av rennleder i Holmenkollen, Torgeir Nordby, (bildet) og Kollenhopp-leder Roar Gaustad ble irettesatt av skistyret i går.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer