- Kan ikke leve normalt

Erling Braut Haaland (23) og pappa Alfie (50) letter på sløret i ny dokumentar.

FØLGER SØNNEN TETT: Alfie Haaland. Foto: NTB
FØLGER SØNNEN TETT: Alfie Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Burnley - Manchester City, klokka 21.00 fredag

MANCHESTER (Dagbladet): Den blå delen av Manchester teller ned til den store begivenheten fredag kveld.

Den 32. utgaven av Premier League sparkes i gang. Nyopprykkede Burnley tar imot Manchester City på erkebritiske Turf Moor.

Spørsmålet er om Haaland og co. kan være i nærheten av det de presterte forrige sesong med tre titler.

TRIUMF: Erling Braut Haaland vant tre titler med Manchester City forrige sesong. Her løfter han Champions League-trofeet i Istanbul. Foto: NTB
TRIUMF: Erling Braut Haaland vant tre titler med Manchester City forrige sesong. Her løfter han Champions League-trofeet i Istanbul. Foto: NTB Vis mer

I en ny dokumentar på Viaplay - med tittelen «Haaland: Breaking Ground» - letter spissen på sløret om hvordan han opplevde debutsesongen i England:

- Den første sesongen med City kunne ikke vært bedre. Å vinne Champions League med City første gang, er fantastisk. Det er derfor jeg kom hit - for å ta klubben til det neste nivået, forteller Haaland.

I sommer har «playboy-delen» av nordmannen slått ut i full blomst. Catwalker, bryllup og møte med Kim Kardashian er blitt behørig omtalt.

Kan slike aktiviteter i verste fall gå utover prestasjonene?

RINGSIDE: Pappa Alfie Haaland er som oftest ringside når Manchester City spiller kamp. Foto: NTB
RINGSIDE: Pappa Alfie Haaland er som oftest ringside når Manchester City spiller kamp. Foto: NTB Vis mer

23-åringen opplever hysteri. Og han er et trekkplaster på evenementer.

- Han kan ikke leve et normalt liv som de fleste av oss kan gjøre, forteller pappa Alfie Haaland.

- Det er en forandring, spesielt utenfor fotballen, og han må ta hensyn til at det er sånn. Alt du gjør blir lagt merke til, så han må være litt forsiktig.

Erling Braut Haaland er blitt en populær mann langt utenfor landegrensene. Video: Rød Løper Vis mer

Erling forteller:

- Uansett hva jeg gjør, så skriver folk om det. Selvfølgelig liker jeg å ha på meg en pysjamas etter å ha vunnet Premier League eller Champions League. Jeg liker å være litt mystisk. Folk vet ikke hva de får fra meg. Jeg liker å vise flere sider av meg. Ikke bare fotballspilleren, men også den vanlige mannen Erling.

Alfie Haaland og Øystein Stray Spetalen konfronteres av vakter på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Video: Twitter Vis mer

Nordmannen har virket rusten i sesongoppkjøringen. Men det er først nå det store alvoret starter.

Bilder av Haaland er å finne i flere engelske papiraviser torsdag. Eksperter er inne på det som kan bli «den vanskelige andresesongen».

Dette er et ikke ukjent fenomen. Alan Shearer opplevde det. Det samme gjorde Sergio Agüero.

DOMINERER: Erling Braut Haaland er i de engelske overskriftene dagen før dagen. Her er torsdagens utgave av The Sun. Avisa mener det ikke er noe håp for de andre lagene hvis Haaland fortsetter å gjøre Haaland-ting. Foto: Tore Ulrik Bratland
DOMINERER: Erling Braut Haaland er i de engelske overskriftene dagen før dagen. Her er torsdagens utgave av The Sun. Avisa mener det ikke er noe håp for de andre lagene hvis Haaland fortsetter å gjøre Haaland-ting. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Haaland var ikke et tema på den åpne delen av pressekonferansen til Pep Guardiola torsdag ettermiddag.

Der gjorde treneren alt for å tone ned forventningene etter forrige sesongs «The Treble»:

- Vi starter fra null og tar kamp for kamp. Jeg tror ikke vi kan gjenta det vi gjorde forrige sesong. Det var «en gang i livet», og vi var på toppen av fjellet, forteller Guardiola.

KLIKKER BRA SAMMEN: Erling Braut Haaland skryter av Pep Guardiola. Foto: NTB
KLIKKER BRA SAMMEN: Erling Braut Haaland skryter av Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

I dokumentaren kommer Haaland inn på storheten til den varmblodige spanjolen:

- Noen ganger har han hatt en dårlig natt. Jeg tror alle … jeg er ikke rar. Men jeg er spesiell på min måte. Det er han også. Noen ganger har han hatt en dårlig natt og sett klipp fra forrige kamp. Han er ikke fornøyd. Han er litt opprørt. Du må forstå ham. Da innser du hvilken god mann han er. Det er den beste måten å si det på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer