Kan ikke love ny bil i Mexico

Petter Solberg (29) testet i går den nye Subaruen i Spania. Rallykongen frykter at bilen ikke blir klar så tidlig som håpet.

Et av de store spenningsmomentene i årets rally-VM er hvor god Petter Solbergs nye Subaru blir. Etter planen skulle den forbedrede modellen være klar til Rally Mexico 12.- 14. mars.

- Det er det store spørsmålet. Vi vet ikke ennå. Jeg håper virkelig det, sier Petter Solberg til Dagbladet etter testkjøringen.

Fjorårets verdensmester har hele tida sagt at han ikke vinner igjen med den gamle Subaruen.

Mye nytt

Solberg kom direkte fra helgas sjuendeplass i Rally Monte Carlo til testing på grus 10- 12 mil utenfor Barcelona. Mandag kjørte han en halv dag. I går ble det 20- 25 mil på Petter og kartleser Phil Mills. Tre ulike veier ble brukt under testingen.

- Det var store forskjeller på den nye bilen. Det er mye nytt, men vi har en god del jobb å gjøre, sier Petter Solberg, som ikke vil gå konkret inn på nyvinningene. Det som likevel er kjent, er at den nye Subaruen får sterkere motor, og at det er gjort forbedringer på fjæring og aerodynamikk. Bilen vil få mer marktrykk og mindre luftmotstand.

- Uansett er det moro med ny bil. Og utrolig spennende, sier Solberg, som må belage seg på nye testrunder før 12. mars.

Ikke skuffet

Petter vil ikke gå med på at 7. plass og to VM-poeng i Rally Monte Carlo var en skuffelse. Som vanlig sleit han i det tradisjonsrike rallyet, der han i fjor brøt på 5. etappe.

- Jeg vet at noen ble skuffa. Men egentlig er jeg fornøyd. Det kunne vært et par poeng til. Men to poeng er tross alt mer enn i fjor, sier Petter, som etter tre VM-runder i fjor sto med fattige tre poeng.

Neste VM-runde arrangeres i Sverige 6.- 8. februar.

I UVANT REDSKAP: - Det var store forskjeller på den nye bilen, sier Petter Solberg til Dagbladet.