Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegerbergs store frykt:

- Kan ikke miste den positive utviklingen

I et nytt intervju forteller Ada Hegerberg om frykten for hva coronakrisen kan bety for kvinnefotballen.

LIKHET: Ada Hegerberg snakker åpent med CNN om likhet mellom kvinner og menn i fotball. Video: CNN/Rødt Kort. Vis mer

Både den franske, spanske og engelske ligaen for kvinner har blitt avbrutt for godt av coronaviruset. Og det ble tidlig kjent at kvinnenes EM neste sommer måtte bli utsatt til 2022 ettersom herrene måtte flytte sitt mesterskap.

I Tyskland startet kvinnenes Bundesliga i dag for tomme tribuner og i Norge er Toppserien i gang med treninger igjen.

Men nå frykter Ada Hegerberg at dagens situasjon vil gå ut over kvinnefotballens voksende popularitet.

- Vi får anerkjennelse gjennom antallet mennesker som ser på kampene våre, og det var en veldig god trend før denne krisen. Det var et av hovedmålene å få folk på kampene, å skaffe mer oppmerksomhet rundt kvinnefotballen uke inn, og uke ut, forklarer Hegerberg i et intervju med CNN.

- Men å være i en situasjon som denne stopper den gode trenden. Vi må ta hånd om det og fortsette å kjempe så vi ikke mister den positive utviklingen.

Roser Rapinoe

Hegerberg er en sterk stemme innenfor kvinnefotballen og har aldri vært redd for å si hva hun mener. Etter EM i 2017 sa hun nei til landslagsspill på ubestemt tid og begrunnet det med at «NFF aldri har tatt oss seriøst som landslag».

Den siste tiden har det amerikanske kvinnelandslaget kjempet hardt for lik lønn som herrene og Hegerberg forteller at hun har blitt imponert over innsatsen, og spesielt Megan Rapinoe.

- Det amerikanske laget er fylt med sterke karakterer. Rapinoe har alltid hatt motet til å stå opp for sporten sin og vi trenger virkelig personer som det. Hun har gjort mye for oss alltid, hun står opp for det hun tror på og vi trenger det, sier historiens første kvinnelige vinner av Ballon d'or til CNN.

- Som en kvinnelig fotballspiller i dag er det umulig å ikke stå for likestilling. Det er derfor vi trenger å stå sammen slik at vi kan få til en endring for framtida.

- Vil bli sterkere enn noen gang

Ada Hegerberg har dominert kvinnefotballen de siste åra og har vunnet Champions League fire ganger på rad med Lyon. I januar røk 24-åringen korsbåndet og risikerte opptil ett år på sidelinjen.

Nylig postet hun en video på sosiale medier hvor hun var tilbake i løpetrening og opptreningen ser ut til å gå bra. Og for Hegerberg, som kom til å miste resten av sesongen, kunne ikke den uventede coronapausen passet bedre.

- Jeg tror det er det perfekte tidspunktet og muligheten til å lene seg tilbake og oppdage nye sider ved spillet mitt, og utforske andre arenaer hvor jeg kan få litt perspektiv og lære mye slik at jeg kan bli bedre forberedt når jeg kommer tilbake på banen, reflekterer hun.

- Filosofien min er at når jeg kommer tilbake vil jeg være sterkere enn noen gang, og for å få til det trenger man tid og man må kjenne sin egen kropp, psyke og vite når det rette tidspunktet for å komme tilbake, avslutter Hegerberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!