- Kan ikke mistenke alle de beste syklistene

Men Tour-ekspertene er rystet etter doping-avsløringen.

(Dagbladet.no): Det var som et gufs fra dager man i sitt stille sinn håpet var over da det i går ble offentliggjort at T-mobile-rytter Patrik Sinkewitz hadde avlagt en positiv doping-prøve.

Tyskeren skal ha hatt for høye verdier av testosteron, men det ventes fortsatt på svarene fra b-prøven.

Men da doping-spøkelset var framme igjen ble minnene vonde.

Og snakket om sykkelsportens doping-problem er igjen aktuelt.

- Kan ikke mistenke alle de beste

Dag Otto Lauritzen og Johan Kaggestad følger hvert tråkk i verdens tøffeste sykkelritt for TV 2 og er rystet etter Sinkewitz-avsløringen.

Men de mener doping-mistankene rammer uskyldige ryttere.

- Det er jo veldig synd for rytterne at dette skjer. Man kan ikke mistenke alle ryttere som leverer gode resultater, sier Dag Otto Lauritzen til Dagbladet.no på telefon fra Frankrike.

POSITIV A-PRØVE: T-Mobile-rytter Patrik Sinkewitz har avlagt positiv doping-prøve. Det ryster Tour de France-sirkuset og de norske ekspertene som følger rittet. Foto:  Michael Probst/AFP
POSITIV A-PRØVE: T-Mobile-rytter Patrik Sinkewitz har avlagt positiv doping-prøve. Det ryster Tour de France-sirkuset og de norske ekspertene som følger rittet. Foto: Michael Probst/AFP Vis mer

Og sammenlikner med friidretten.

- Det er også en sport hvor det har vært mange doping-avsløringer, men alle er jo ikke dopet. Jeg er 100 prosent sikker på at også de fleste av rytterne er dopingfrie, fortsetter den tidligere tour-deltakeren.

- Rasmussen er en stor individualist

Michael Rasmussen, kjent som Kyllingen i Danmark, er en av rytterne som har fått et uheldig lys kastet over seg.

Sammenlagtlederen skal ha fått flere advarsler for ikke å ha opplyst om hvor han befinner seg av Antidoping Danmark.

TV2-kommentator og utholdenhetsekspert Johan Kaggestad mener Rasmussen-mistanken har naturlige forklaringer.

- Rasmussen er det vi kaller en 24-timers-utøver: han er 200 prosent seriøs og er usedvanlig godt trent. Han er også en stor individualist og det brukes nok mot ham, forklarer Kaggestad.

- Autoritetskompleks

- Kan ikke mistenke alle de beste syklistene

For det er liten tvil om at petimeteret av ei fjellgeit er en utfordrende kar å samarbeide med for flere enn doping-jegerne.

- Rabobank og hans lagkamerater der han strevd mye med Rasmussen og han har et slags «autoritetskompleks». Ingen skal bestemme over eller diktere Rasmussen. Men det finnes knapt en mer seriøs syklist, så jeg synes det er veldig synd hvis han skal mistenkes, fortsetter utholdenhetseksperten.

<B>SYNES SYND PÅ RYTTERNE:</B>- Vi kan ikke mistenke alle gode ryttere, mener Dag Otto Lauritzen.
<B>- RASMUSSEN ER SPESIELL:</B> Johan Kaggestad tror Michael Rasmussens problemer med å innordne seg har bidratt til doping-advarslene tour-eneren har fått.