Kan ikke nekte Carew OL-spill

Norge stiller fotballag i Sydney, hvis det er kvalifisert, uansett hva Serieforeningen måtte mene. Klubbene kan heller ikke nekte de beste spillerne å reise til OL, sier fotballpresidenten.

- Det er uaktuelt for Rosenborg å sende John Carew til Australia når vi samtidig skal spille viktige europacupkamper, sier Rosenborg-direktør Rune Bratseth til Aftenposten. Han er også er medlem av Serieforeningen.

- I henhold til det internasjonale reglementet kan ikke klubbene nekte spillere å reise. Dessuten er vi forpliktet til å stille, hvis vi kvalifiserer oss, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til NTB.

Bratseth stempler OL som en B-turnering, og han sier at Serieforeningen har diskutert om Norge bør trekke laget. Han synes heller ikke det vil være noen katastrofe å la enda yngre talenter, for eksempel U20-laget, representere Norge i Sydney.

Omdal er enig i at OL ikke har like høy status som VM - på herresiden - men turneringen er langt fra noen salderingspost for Norges Fotballforbund.

- OL har høy prioritet hos oss. Turneringen er utrolig viktig for å utvikle spillere og gi dem internasjonal erfaring, sier Per Ravn Omdal.

Han synes imidlertid det er greit å se an tiden litt før man trekker konklusjonene. U21-laget, som er aktuelt for OL-spill, er i praksis klar for EM-sluttspillet neste vår. Men for å komme til OL må laget ende blant de fire beste der.

(NTB