- Kan ikke prate bort 1-4

Jönsson mener Stabæk tapte for et bedre lag.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Stabæk - Vålerenga 1-4.

Stabæks eventyrsesong endte med en nedtur da storfavorittene og seriemestrene fra Bærum aldri kom på høyde med et agressivt Vålerenga-lag i søndagens cupfinale.

Dermed misbrukte Jan Jönssons menn i å hente hjem en historisk trippel, og blir stående med seriemesterskap og NM-tittel for juniorer i de offisielle statistikkene for fotballåret 2008.

Ingen bortforklaringer

Den genierklærte svensken var imidlertid ingen bitter mann etter at egne elever ble overkjørt fra start til slutt mot Vålerenga.

- Vi har lært å vinne, og vi har lært å tape. Man kan ikke prate bort 1-4, understreker Jönsson.

Stabæk-sjefen nekter å være med på at laget har rotet seg bort i oppladningen til Ullevaal-finalen i gledesrusen over seriemesterskapet.

- Jeg tror ikke det, og jeg håper ikke det. Vi har ikke feiret i tre uker i strekk for å si det sånn. Vi grep øyeblikket og feiret litt i Bergen, ja, og hadde også en markering etter siste hjemmekamp, men vi må uansett klare to fester på tre uker, mener Jönsson.

- Kan ikke prate bort 1-4

Respekterte VIF

Han tilbakeviser også at undervurdering kan forklare den uforklarlige kollapsen.

- Det jeg har sett av Vålerenga viser at de har mange bra spillere. Jeg har respekt for spillerne deres, og det har jeg også vært klar på overfor spillerne våre, sier Jönsson.

Det Stabæk-spilleren også synlige beviser på i en første omgang, hvor Jönsson gjorde det klart i garderoben i hvilen hva han syntes om det han hadde sett. 

- Hovedbudskapet i pausen var at alt måtte gjøres bedre. Jeg synes vi ser en skjerping, og håper håpet at vi skulle skape litt trykk etter 1-3, men da de gjorde 1-4 bare 15 sekunder etterpå, var det ganske punktert, mener Jönsson.

FORTJENT: Stabæk-trener Jan Jönsson mener resultatet taler et tydelig språk: Vålerenga vant fortjent.