HEIT: Marcus Pedersen (t.v.) trekkes fram som Tippeligaens heteste eksportartikkel. 20-åringen føler seg klar for et snarlig utenlandseventyr, men mener han også har god tid på seg.Foto: SCANPIX
HEIT: Marcus Pedersen (t.v.) trekkes fram som Tippeligaens heteste eksportartikkel. 20-åringen føler seg klar for et snarlig utenlandseventyr, men mener han også har god tid på seg.Foto: SCANPIXVis mer

- Kan ikke se meg selv i en annen norsk klubb

Marcus Pedersen avfeier Vålerenga-interesse, men føler seg klar for utfordringer i utlandet.

||| DRAMMEN (Dagbladet): Han trekkes fram som et av få, men heite salgsobjekter fra Tippeligaen 12 dager før det norske overgansvinduet åpner.

Da kom smellen han fikk i duell med Haugesunds Jarle Steinsland ubeleilig for Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen dersom drømmen om spill i en større liga skal bli realitet allerede i sommer.

- Det var ikke det beste tidspunktet, men jeg bekymrer meg ikke. Jeg har tross alt ikke brukket noe, sier 20-åringen til Dagbladet, som fortsatt ventet på resultatet av MR-undersøkelsen han gjennomgikk tirsdag formiddag da Dagbladet møtte ham på Marienlyst stadion.

Den ga nedslående nyheter for Pedersen og Godset. I en SMS til Dagbladet skriver fysioterapeut Audun Vestmoen i Strømsgodset at spissen er ute i seks til åtte uker.

- Ikke stresset
Hans unge alder har blitt brukt som et argument for at han er mer attraktiv for utenlandske klubber enn sammenlignbare spillere som fem år eldre Mohammed «Moa» Abdellaoue og seks år eldre Erik Huseklepp. Pedersen føler også selv at han har tida på sin side.

- Jeg stresser ikke, fordi jeg tror at jeg ennå har en god stund av fotballkarriere igjen, poengterer han.

- Hva er de største forskjellene på 18-åringen Marcus Pedersen som slo igjennom med et brak da han ble matchvinner mot Rosenborg på Briskeby i 2008, og 20-åringen Marcus Pedersen som står her i dag med et stempel som Tippeligaens heteste salgsvare og framtidig landslagsspiss?

- For det første har jeg fått mye mer erfaring og blitt noe eldre. Jeg prøver å dra nytte av all kunnskapen som er i klubben og forsøker å lære meg nye ting hver dag. Det er iallfall det jeg prøver på, sier hamarsingen med et smil, før han trekker fram hva han konkret kan bli bedre på.

Jobber med temperamentet
- Det jeg jobber mest med, og som jeg føler selv jeg må forbedre meg på, er å bli bedre feilvendt og å kontrollere temperamentet mitt bedre, understreker han.

Likevel føler han seg moden nok for større oppgaver en de han møter i Tippeligaen hver helg.

- Man er alltid klar for nye utfordringer, understreker Pedersen.

Utelukker ny tippeligaklubb
Med nye utfordringer, mener han utfordringer utenfor Norges grenser, selv om Vålerenga ryktes å være interessert dersom Moa skulle forsvinne.

- Jeg har det veldig bra i Godset og Drammen, og jeg føler at vi er i ferd med å lykkes med å bli et godt tippeligalag. Derfor kan jeg ikke kan se meg selv i en annen norsk klubb, sier kraftspissen.

Ved midnatt 1. september stenger overgangsvinduet. Pedersen, som har kontrakt med Strømsgodset ut 2011-sesongen, er usikker på hvor han mottar betaling for å score mål denne fotballhøsten.

- Klubben bestemmer
- Jeg har ikke peiling på hvor jeg spiller etter 1. september. Det er det klubben som bestemmer. Jeg føler meg klar til å dra utenlands, men jeg forholder meg til at jeg er Godset-spiller. Noe særlig mer kan jeg ikke si om den saken, sier han.

Han kan heller ikke gi noe klart svar på om det er aktuelt å forlenge avtalen han har med Strømsgodset utover neste sesong.

- Det er ikke lett å si noe om det nå. Derfor forholder jeg meg til at jeg har kontrakt med Godset ut 2011-sesongen, sier Pedersen.

- Med tanke på den utviklingen du har hatt siden du kom til Strømsgodset: Er det viktig for deg at klubben sitter igjen med penger etter alt de har satset på deg? 

- Det føler jeg absolutt, ja. Jeg ble tatt imot i Strømsgodset med åpne armer og ble satset på. Der har Ronny Deila vært en viktig person i så måte. Han har hatt tro på meg og gitt meg mye tillit. Derfor står jeg også her i dag, i denne situasjonen, sier han til Dagbladet.

Tenker ikke på oppstyret
Uansett; Pedersen understreker at han ikke lar seg affisere av alt overgangsoppstyret som omgir ham.

- Jeg leser noe av det, men jeg har lært meg at samme hva media skriver, skal jeg ikke tenke noe mer på det. I stedet hører jeg på de riktige personene, personer som er viktige for meg, som foreldrene mine og agenten min, Jack Karadas, poengterer han.

- Hvordan er samarbeidet mellom deg og Karadas?

- Vi har et tett samarbeid, og han involverer som oftest også mamma og pappa når noe skjer. Han ber meg om å forholde meg rolig i media, og la ham ta seg av sakene, sier Pedersen, og legger smilende til:

- Det er tross alt det man har agenter til.

Guttedrøm
Selv om det er mange rapporterte interessenter, har det ennå ikke dukket opp noen formelle henvendelser på klubbhuset på Gulskogen

- Marcus er en spiller som i perioder er veldig god. Det er flere klubber som har fulgt ham i lengre tid. Men vi har ennå ikke fått noen bud på ham, har sportslig leder i Strømsgodset, Jostein Flo, sagt til Dagbladet.

Pedersen stoler på at klubbledelsen holder ham løpende orientert.

- Jeg tror Godset sier ifra hvis noe skulle dukke opp, sier Pedersen, som virker å være nærmere å realisere guttedrømmen enn noensinne.

- Jeg tenkte, som alle andre, på å bli proff da jeg spilte fotball som liten. Jeg så mye fotball på TV, og det var absolutt en drøm jeg håpet skulle gå i oppfyllelse. Drømmen er fortsatt å komme seg ut i den store verden, sier 20-åringen, som først og fremst fristes av spill Premier League.

Søndag var iallfall speidere fra favorittklubben Liverpool på Marienlyst og så at Pedersen lagde kremmerhus av nettmaskene bak FKH-keeper Per Morten Kristiansen.