- Kan ikke skjønne at jeg vant

Froome etter tempoduellen mot Contador.

SLÅTT IGJEN: Alberto Contador (t.v) startet forrykende, men klarte ikke å ta inn noen sekunder på Chris Froome. I stedet dro briten fra med ni sekunder. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
SLÅTT IGJEN: Alberto Contador (t.v) startet forrykende, men klarte ikke å ta inn noen sekunder på Chris Froome. I stedet dro briten fra med ni sekunder. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Alberto Contador kjørte til tider som en villmann i utforkjøringen under gårsdagens etappe i Tour de France, noe som nesten kostet ham selv og Chris Froome en stygg ulykke. Spanjolen gjorde det han kunne for å knappe inn på ledelsen til sammenlagtleder Chris Froome. På dagens fjelltempo viste han igjen at han ikke har gitt opp håpet om den gule trøya.

Etter en forrykende start måtte han likevel innse at forspranget til Froome ikke ble noe mindre. Contador syklet i mål på tiden 51.42, og tok ledelsen med ett sekund foran landsmann Joaquim Rodríguez. Men like bak fulgte Chris Froome som avsluttet sterkest, og vant på tiden 51.33.

- Jeg kunne ikke tro at jeg vant. Målet mitt i dag var å ikke tape for mye i sammendraget i dag, så at jeg vant kunne jeg ikke skjønne, sier Froome til TV 2.

Trøsten for Contador får være at andremann i sammendraget, Bauke Mollema, tapte mer enn to minutter slik at Contador nå er nummer to i kampen om den gule trøya, en plassering han forøvrig ikke bryr seg om.

God start Contador kjørte med platehjul, noe som betyr større fart i utforbakken og tyngre sykling i motbakkene, men tok likevel en klar ledelse etter 6,5 kilometer med stigning. Han ledet med 17 sekunder som den tredje siste syklisten ved punktet. Chris Froome kjørte sist, og passerte punktet to sekunder etter Contador.

NY ETAPPESEIER: Chris Froome er uslåelig om dagen. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpic
NY ETAPPESEIER: Chris Froome er uslåelig om dagen. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpic Vis mer

Etter 13,5 kilometer hadde Chris Froome tapt ytterligere 18 sekunder til rivalen Alberto Contador som fortsatt var i ledelsen. Men ved 20 kilometer hadde briten hentet inn ni sekunder, og lå bare elleve sekunder bak.

Men til slutt viste altså Chris Froome at han igjen var sterkest, og en ublid Contador måtte stå i målområde og se at han ikke ville få en ny etappeseier. Chris Froome tror valget av sykkel kan ha vært forskjellen.

Irritert Nordhaug Dagens småkuperte tempoetappe gikk over 32 kilometer og endte i mål i Chorges for første gang i Tour-historien.

De norske gutta Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug kom i mål på henholdsvis 58.36 og 57.40. Sistnevnte var en smule irritert etter etappen.

- Jeg var frustert. Jeg kom til start og da hadde jeg nesten ikke luft i bakhjulet. Jeg måtte kjøre hele tempoen nesten uten luft i dekket. Det var irriterende, sier Nordhaug til TV 2.

Det gjenstår fire etapper av årets Tour som avsluttes førstkommende søndag.