Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke skjønne at nakenhet er et problem

OL-stjernen forsvarer bikinibildene.

SKJØNNER IKKE KRITIKKEN: Snowboardstjernen Hannah Teter kan ikke forstå at folk reagerer på bikinibildene som sto på trykk i Sports Illustrated. Foto: AFP
SKJØNNER IKKE KRITIKKEN: Snowboardstjernen Hannah Teter kan ikke forstå at folk reagerer på bikinibildene som sto på trykk i Sports Illustrated. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) Lindsey Vonn suste i går ned til sitt første OL-gull, da hun forsvarte favorittstemplet i utforbakken. Før lekene måtte hun forsvare hvorfor hun stilte opp i bikini i Sports Illustrated.

Hun er ikke alene.

Også regjerende OL-mester Hannah Teter har kastet klærne for sportsbladet, og snowboardstjernen angrer ikke et sekund.

- Jeg var skikkelig giret på å gjøre det, for jeg er imot kriminaliseringen av kroppen og at kvinner skal være flaue over kroppene sine, sier Teter til Reuters.

Positive tilbakemeldingerTeter poserer i Sports Illustrated i den kanadiske fjellheimen, iført bikini og ei strikkelue - og i bare bikinitruse, med brystene tildekket. Selv om hun ikke avslører mer enn hun gjør på stranda, har bildene skapt debatt. Hver gang idrettsutøvere kaster ytterklærne foran kamera blir de møtt av kritiske røster.

- Jeg har ikke noe problem med nakenhet, det er helt greit for meg at folk er nakne. Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal gjøre så mye ut av dette, jeg er ikke undertrykket, sier Teter, som i natt skal prøve å kopiere Torino-gullet i halfpipen.

Hun er derimot usikker på om hun vil kastet bikinien også, hvis hun blir spurt om det.

- Jeg vet ikke om jeg vil gå hele veien. Sports Illustrated er kanskje de eneste jeg vil stille opp for, for det er jo egentlig ikke min greie. Kanskje i framtida, jeg vet ikke.

I SPORTS ILLUSTRATED: Hannah Teter poserer i bikini i Sports Illustrated, noe som har skapt reaksjoner i USA. Faksimile: SI.COM
I SPORTS ILLUSTRATED: Hannah Teter poserer i bikini i Sports Illustrated, noe som har skapt reaksjoner i USA. Faksimile: SI.COM Vis mer

Teter forteller at hun får flere positive enn negative tilbakemeldinger.

- Det er flere som har sagt de liker bildene enn dem som har reagert.

Moro for VonnI samme nummer som Teter ligger i bikini i snøen, pryder alpinisten Vonn coveret. Der har hun på seg skiutstyr, men inne i bladet er hun avbildet i bikini.

- Jeg var virkelig spent. Jeg har aldri fått muligheten til å gjøre en fotoshoot uten hjelm på hodet og skiklær på, sier Vonn til Sports Illustrated.

- Jeg er glad jeg gjorde det, og fikk se hvordan det funker. Jeg hadde det moro.

Og i går viste Lindsey Vonn at hun fortsatt er en ener i traseen.

Nå er det opp til Hannah Teter å følge opp.

REGJERENDE MESTER: Hannah Teter skal i natt forsvare OL-gullet hun tok i Tornio 2006. Foto: AFP
REGJERENDE MESTER: Hannah Teter skal i natt forsvare OL-gullet hun tok i Tornio 2006. Foto: AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!