- Kan ikke skylde på uflaks

Ole Einar Bjørndalen oppsummerer OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAN SICARIO (Dagbladet.no): La det være sagt med en gang: Bortsett fra stafetten har Norges skiskyttere gjennomført et meget solid OL i Torino. Men det aller gjeveste mangler, nemlig gullet.

- Det er gull som teller i OL, og det er det man forbereder seg på. Når jeg får det på avstand er jeg sikker på at jeg er godt fornøyd med mesterskapet. Jeg har sjuendeplass som dårligste resultat, og det er godt over snittet, sier Halvard Hanevold etter dagens sjuendeplass.

På dagens fellesstart fikk Norge tre blant de sju beste, men det var mest skuffelse over at Ole Einar Bjørndalen skjøt bort et tilsynelatende sikkert gull på de to stående seriene. Kongen av skiskyting har ingen god forklaring på det som skjer.

- Ja, si det. Jeg har litt mye bevegelse i kroppen og klarte ikke skyte hundre prosent, forteller han.

Ikke uflaks

Det gjorde derimot den triple olympiske mesteren Michael Greis, og dermed var gullet kjørt. Det hjalp ikke stort at Tomasz Sikora holdt hodet kaldere enn Bjørndalen og klarte seg med en runde mindre heller. For OL 2006 var gull-løst for Bjørndalen, og det var ikke det han hadde forberedt seg i fire år på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer