- Kan ikke skylde på uflaks

Ole Einar Bjørndalen oppsummerer OL.

SAN SICARIO (Dagbladet.no): La det være sagt med en gang: Bortsett fra stafetten har Norges skiskyttere gjennomført et meget solid OL i Torino. Men det aller gjeveste mangler, nemlig gullet.

- Det er gull som teller i OL, og det er det man forbereder seg på. Når jeg får det på avstand er jeg sikker på at jeg er godt fornøyd med mesterskapet. Jeg har sjuendeplass som dårligste resultat, og det er godt over snittet, sier Halvard Hanevold etter dagens sjuendeplass.

På dagens fellesstart fikk Norge tre blant de sju beste, men det var mest skuffelse over at Ole Einar Bjørndalen skjøt bort et tilsynelatende sikkert gull på de to stående seriene. Kongen av skiskyting har ingen god forklaring på det som skjer.


- Ja, si det. Jeg har litt mye bevegelse i kroppen og klarte ikke skyte hundre prosent, forteller han.

Ikke uflaks

Det gjorde derimot den triple olympiske mesteren Michael Greis, og dermed var gullet kjørt. Det hjalp ikke stort at Tomasz Sikora holdt hodet kaldere enn Bjørndalen og klarte seg med en runde mindre heller. For OL 2006 var gull-løst for Bjørndalen, og det var ikke det han hadde forberedt seg i fire år på.

- Det er kjipt å ikke få full uttelling etter å ha trent i fire år. Jeg er selvfølgelig veldig skuffa, forteller Bjørndalen.

- Men jeg kan ikke skylde på at jeg har hatt uflaks. Jeg har ikke vært dyktig nok.

Skuffa over prestasjonen

Når Ole Einar gjør opp status, står han med to sølv og en bronse etter OL. Medaljefangsten har med andre ord hvert god, og Ole Einar er fornøyd med det han tar med seg hjem. For ham handler det ikke først og fremst om plassering om han føler at han har prestert maks av det han kan.

Det er den følelsen han mangler.

- Jeg er skuffa over prestasjonen, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

- Jeg er i bra fysisk form, men det er det skytemessige som ikke fungerer.

Fornøyd debutant

En som fikk både det fysiske og det skytemessige til å fungere i dag, var OL-debutant Emil Hegle Svendsen. Med to strafferunder debuterte han med sjetteplass og var nest beste nordmann i dag. Han gliser bredt når trener Roger Grubben gratulerer ham med prestasjonen.

- Jeg hadde håpet på en plass blant de ti beste med full klaff, sier Svendsen.

- Men jeg hadde bra ski, kroppen fungerte, og det kriblet i beina før start. jeg gikk bare rundt og koste meg.

Debatt:

•Hvor viktig er uflaks for den norske nedturen i OL?

SKYLDER IKKE PÅ UFLAKS: Ole Einar Bjørndalen etter nok en OL-nedtur.