- Kan ikke skyve meg ut

Petter Solberg (28) føler seg trygg på at Subaru ønsker å satse videre på ham selv om rallystjerna Colin McRae (34) ryktes å være på vei tilbake til den japanske fabrikanten.

I tillegg til Solberg har Subaru den firedobbelte verdensmesteren Tommi Mäkinen i sin stall, og slik Petter vurderer det vil det aldri være aktuelt at alle tre vil kjøre for Subaru.

- Det vil kreve for store budsjetter å ha alle oss tre samtidig. Hvis Colin kommer, må nok én forsvinne, sier Petter Solberg til Dagbladet.

- Kjører fra alle

Spydeberg-gutten har kontrakt med Subaru ut neste sesong, men mye kan skje. Petter er uansett trygg på at han får bli - om han ønsker det.

- Jeg vet at jeg kan kjøre fra alle, så for meg spiller det ingen rolle om Colin skulle komme til oss. Det er jeg helt ubekymret for, sier en offensiv og selvsikker Petter Solberg.

Finske Tommi Mäkinen er en langt dyrere mann for Subaru enn Petter Solberg, til tross for at det er lenge siden han har kjørt raskere enn nordmannen.

- Når jeg kjører fra Tommi, så er det vel ikke så vanskelig å velge, sier Petter.

Skotske Colin McRae har vært en av rally-sirkusets aller største stjerner de 15 siste åra. Ford-føreren kjørte for Subaru i perioden 1991-99 - og det var nettopp som Subaru-fører han vant sin eneste VM-tittel - i 1995. I denne perioden vant han også 18 VM-løp for den japanske bilfabrikanten.

Foran den 11. VM-runden i San Remo i helga ligger skotten som nummer to i VM-sammendraget i årets sesong.

Gode venner

Colin McRae er også en av Petter Solbergs aller beste venner i rally-miljøet. Seinest sist helg spiste de middag sammen i formel-1 kjøreren Jenson Buttons gedigne luksus-yacht etter testing i Italia.

Som en av rally-sirkusets mest ettertraktede unge sjåfører, har Petter Solberg heller ingen grunn til å bekymre seg for framtida. Hvis han ønsker å forlate Subaru kan han velge og vrake blant andre topptilbud.

- Jeg vet at jeg er interessant for mange andre, og det er en av grunnene til at jeg tar dette helt rolig, sier Solberg - som vant gårsdagens shake down foran VM-løpet.

Med oppløftende testing den siste tida er han også optimistisk med tanke på å forbedre 9. plassen de to siste årene i San Remo.

- Jeg kommer til å åpne litt forsiktig, for så å satse på å klatre etter hvert. Det er en veldig krevende VM-runde, sier Petter Solberg.

LAGKAMERATER? Petter Solberg (t.v.) kan få Colin McRae (t.h.) som lagkamerat neste år. Firedobbelte verdensmester Tommi Mäkinen er i Subaru-stallen fra før.