Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke spasere i Tippeligaen

Ubeseirede Start løp Vålerenga i senk.

(Dagbladet.no:) Start - Vålerenga 1-0. Mot Rosenborg på søndag klarte Vålerenga å bryte tendensen hvor de havnet bakpå i scoringsprotokollen - og da vant de også for første gang denne sesongen.

På Sør Arena havnet de bakpå igjen - i starten av 2. omgang - og dermed ble det et nytt tap på Oslo-klubben.

Geir Ludvig Fevang sikret Starts første seier siden serieåpningen mot Aalesund. I mellomtida spilte de ubeseirede sørlendingene uavgjort fire ganger.

I kveld ble det tre poeng igjen til Stig Inge Bjørnebyes menn, mye takket være konstant og smart løping i alle ledd.

- Heltemodig

- Det var mer heltemodig enn vakkert, sier Bjørnebye til TV 2.

Men han legger ikke skjul på at han er stolt over innsatsen til de gulkledde.

- Vi har litt å gå på spillemessig, men det er gledelig å se at vi orker så mye. Det var enormt mye springing av unggutta våre.

BLE STOPPET: Daniel Fredheim Holm og de andre Vålerenga-gutta kom til kort mot Atle Roar Håland og Start. Foto: SCANPIX
BLE STOPPET: Daniel Fredheim Holm og de andre Vålerenga-gutta kom til kort mot Atle Roar Håland og Start. Foto: SCANPIX Vis mer

VIF-trener Petter Myhre var svært skuffet over spillerne sine etter kampen.

- Hvis vi tror at vi kan spasere oss gjennom Tippeliga-kamper må vi finne oss noe annet å gjøre. Jeg er skikkelig misfornøyd og småforbanna, sier Myhre til TV 2.

Nesten ny tabbe

Den første omgangen kommer mest av alt til å bli husket for Arni Gautur Arasons kopi av tabben han hadde mot Rosenborg for halvannet år siden.

Da sendte Thomas Holm en enkel ball bakover, som spratt over foten til Arason og i mål.

Denne gangen var islendingen heldigere. Tilbakespillet fra André Muri spratt over foten hans, men ballen gikk utenfor stanga og bare til corner.

Vålerenga har åpenbart lært at det er tryggest å spille ballen bakover utenfor stengene - ikke minst når banene er så humpete som på Sør Arena.

- Elendig

image: - Kan ikke spasere i Tippeligaen

Det var hjemmelaget som hadde de største sjansene i den første halvdelen av kampen.

Geir Ludvig Fevang klarte nesten å sette et Alex Valencia-innlegg over Arason fra kloss hold, men keeperen reddet.

Ikke lenge etterpå kunne Ygor Maciel Santiago sendt Start i føringen, men han sendte i stedet ballen opp på tribunen - også dette fra en god posisjon i boksen.

Vålerenga hadde ikke så mye å by på, bortsett fra noen halvfarlige skudd fra distanse. Start var mye raskere framover på banen - spesielt i den første halvdelen av omgangen - og VIF ble halsende etter.

- Vi spilte en elendig førsteomgang. Vi kriget ikke en gang. Fortsetter vi sånn, taper vi. Vi var på etterskudd hele tida. Årsverste, sier mildt sagt oppgitt Petter Myhre i pausen.

Klassepasning av Valencia

Og elendigheten fortsatt for Oslo-laget rett etter hvilen.

Bare tre minutter inn i den andre omgangen fosset Geir Ludvig Fevang - som spilte sin første kamp for året - gjennom VIF-forsvaret. Alex Valencia hadde trukket ut på sida av 16-meteren, og så løpet. Han slo en strålende stikker til Fevang, som avsluttet sikkert i nettmaskene alene med Arason.

- Jeg så muligheten, og det gjorde Alex også. Da gikk det greit, sier Fevang til TV 2 med et lurt smil.

Et strålende mål, selv om Allan Jepsen kanskje skulle hatt frispark i forkant.

Det så ut som denne scoringen fikk Vålerenga til å våkne litt, for de var bedre med etter dette. Selv om de fikk det tøft. Kristofer Hæstad jobbet og slet på midten, og gjorde livet surt for hovedstadsgutta.

Rune Lange kom inn for Vålerenga etter pause, og han var mye involvert - og kunne fort scoret på et par av headingene sine.

Kjetil Wæhler kom til en god sjanse rett før slutt, men headingen hans ble stanget unna av Kristofer Hæstad .

Det ville seg ikke for VIF i kveld, og dermed tapte de på bortebane for tredje gang denne sesongen.

PS! Fredrik Strømstad pådro seg en strekk da han slo en corner etter et drøyt kvarter. - Det smalt i låret, og vi får se om en dag eller to hvor alvorlig det er, sier han.

STUPTE FOR MENIGHEDEN: Kristoffer Paulsen feiret seieren på denne måten.
SMÅFORBANNA: Petter Myhre slaktet innsatsen til spillerne etter kampen. Start-trener Stig Inge Bjørneby roste innsatsen til sine menn.
FULL TENNING: Ingen tvil om at Kristofer Hæstad ville ha tre poeng.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media