- Kan ikke starte en toppkamp på 0-2

Glimt-nedtur hjemme mot Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BODØ (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Molde 1-2. Romsdalingene fikk en pangstart på sesongen, men har skuffet den siste tida. Før kveldens toppkamp hadde Molde to tap på de tre siste seriekampene, i tillegg til den pinlige cupnedturen mot KIL/Hemne.

BODØ/GLIMT – MOLDE 1-2 (0-2)

Aspmyra, 4536 tilskuere.

Mål: 0-1 Mame Biram Diouf (1), 0-2 Pape Pate Diouf (8), 1-2 Trond Olsen (70).

Dommer: Svein-Erik Edvardsen, Hamar.

Gult kort: Daniel Berg Hestad, Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf, Jan Kjell Larsen og Magne Hoseth, Molde. 

HØNEFOSS - MOSS 0-1 (0-0)

678 tilskuere

Mål: 0-1 Mahmoud El Haj (67).

Dommer: Petter K. Toppe, Bergen Nord.

Gult kort: Mahmoud El Haj, Moss.

(NTB)

I kveld sørget de for en skikkelig oppreisning borte mot Bodø/Glimt.

Og for en start moldenserne fikk, takket være sine to senegalesere.

Kjappe scoringer

Kampen var ikke mange sekundene gammel før Mame Biram Diouf sendte Molde i ledelsen. Han plukket opp en retur i feltet, og scoret greit - nesten i tomt mål.

Noen minutter seinere lå ball nummer to i nettet bak Kenneth Høie.

Pape Pate Diouf doblet ledelsen med en heading etter et frispark fra sida.

- Vi kan ikke starte en toppkamp på 0-2. Sånn holdt vi på i fjor også, og det må ikke gjenta seg flere ganger. Nå har vi sluppet inn to mål i begge de to siste kampene, og det er helt håpløst, sier en oppgitt Runar Berg til Dagbladet.no.

TIDLIG SCORING: Mame Biram Diouf scoret Moldes første etter bare noen sekunder. Her er han i en duell med Erik Hoftun. Foto: BJØRN ERIK OLSEN
TIDLIG SCORING: Mame Biram Diouf scoret Moldes første etter bare noen sekunder. Her er han i en duell med Erik Hoftun. Foto: BJØRN ERIK OLSEN Vis mer

Han går hardt ut Glimts bakre firer.

- De må spille på et mye høyere nivå, og generelt sett må vi alle være mer bestemt i de neste kampene, sier Berg, som fortsatt står på at dette laget er det beste Glimt-laget han har spilt på siden 1993.

Jonevret ut av tellingen

Trond Olsen sørget for skikkelig spenning igjen, da han halvveis inn i 2. omgang reduserte til 1-2 etter litt småkaos i feltet.Glimt presset på mot slutten, men de klarte ikke overliste Jan Kjell Larsen flere ganger.

- Jeg kom litt ut av tellingen på Glimt-sjansene mot slutten, derfor er jeg veldig fornøyd med at vi får med oss tre poeng, sier Molde-trener Kjell Jonevret til Dagbladet.no.

Han tror dagens to motstandere og HamKam kommer til å kjempe om de to opprykksplassene denne sesongen. Men kommer samtidig med en advarsel til sine spillere.

- Vi kommer til å være en opprykkskandidat så lenge vi unngår poengtap mot antatt svakere motstandere.

HamKam fortsatt på topp

- Kan ikke starte en toppkamp på 0-2

Molde-gutta ventet seg en tøff kamp på Aspmyra, en bortetur som kaptein Daniel Berg Hestad så på som sesongens tøffeste.

- I utgangspunktet er dette den vanskeligste kampen. Og etter litt motgang er vi ekstra spente, sa han før kampen til Romsdals Budstike.

Nå kan de puste lettet ut, etter å ha skaffet seg selvtillit igjen etter en tung periode.

Et lite skår i gleden for moldenserne er at Magne Hoseth og Mame Biram Diouf fikk sine tredje gule kort for sesongen, og må stå over neste kamp.

Bodø/Glimt hadde sjansen til å gjenerobre førsteplassen i 1. divisjon, men i stedet kom nå Molde opp i ryggen på dem - med like mange poeng.

HamKam topper, ett poeng foran de to lagene.

• Sjekk den oppdaterte tabellen

REDUSERTE: Trond Olsen reduserte for Glimt, men tross press mot slutten klarte ikke hjemmelaget score ett til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer