Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke stoppe hjemmesider hos Niso

Rosenborg og en rekke tippeligaklubber vil stoppe spillernes hjemmesider på andre nettsteder. Men klubbene kan ikke nekte spillerne egne nettsider hos fagforeningen Niso.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen klubb i verden kan stoppe hjemmesider hos oss. Vi har en overenskomst med klubbene, sier NISO-leder Morgen Andersen til Dagbladet.no.

Niso har allerede avtaler om hjemmesider for mellom 30 og 40 spillere. Fagforeningene ønsker flere velkommen dersom klubbene når fram i kampen mot Sportsprofiler.com og Fotball247.com.

Kontraktstridig

- Avtalen spillerne har med de kommersielle portalene strider med kontraktene de har i klubbene. Det har portalene visst lenge, og det er synd at de ikke har prøvd å gjøre noe med det, sier Andersen til Dagbladet.no.

Dersom spillerne oppretter hjemmesider hos Niso får de ikke betalt direkte. Men de kan likevel håve inn penger fra annonser på sine egne hjemmesider.

- Inntektene fra Nisos nettsider går til utdannings- og skadefond for spillerne. De kan også brukes til utøvere som kommer skeivt ut, og trenger hjelp, sier Andersen.

- Vi kommer aldri til å betale for at spillerne skal komme til oss. Men de som får mest klikk tjener mest, sier han.

Niso-lederen understreker at Niso ikke prøver å lokke spillere vekk fra de andre nettportalene.

- Vi vil ikke for enhver pris ha dem over til oss, sier Andersen.

Sensur?

Rosenborg-direktør Nils Skutle er opptatt av å ikke styrke nettkonkurrenter til rbk.no. At Niso.no likevel kan ha hjemmesider med Rosenborg-spillere plager ikke RBK-direktøren.

- Det er mulig det er riktig. Men det ser vi ikke som noe stort problem, sier Skutle til Dagbladet.no.

Niso tror ikke det er særlig attraktivt for spillerne å ha hjemmeside under et klubbnettsted. Andersen tror det går på bekostning av ytringsfriheten hvis klubbene har kontrollen over spillernes sider.

- Det er tøys og tull. Her i Rosenborg har det aldri vært sånn. Alle kan si hva de vil her, sier Skutle.