Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke ta Mini seriøst

Hareide avfeid som type og menneske på TV 2.

SAMMEN I TV 2-STUDIO: Åge Hareide kommenterte EM i fotball med blant andre Mini Jacobsen i 2004. Foto: Daniel Sannum Lauten
SAMMEN I TV 2-STUDIO: Åge Hareide kommenterte EM i fotball med blant andre Mini Jacobsen i 2004. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

||| (Dagbladet.no): Åge Hareide er ikke fremmed for et trenercomeback i Rosenborg dersom Erik Hamrén forsvinner til Sverige.

Spørsmålet er imidlertid om 56-åringen fra Ulsteinvik er ønsket på Lerkendal - og om han er «spiselig» for RBK-ledelsen etter den bitre avskjeden i 2003. 

Sammen med Trond Sollied og Jan Jönsson er han lansert som en aktuell erstatter. Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tror Hareide stiller bakerst i køen av de tre - men ikke nødvendigvis av sportslige årsaker.

TV 2s fotballekspert går langt i å antyde at Hareides personlighet diskvalifiserer ham fra jobben.

- Det er tre menn som utkrystalliserer seg. Det er Trond Sollied, Jan Jönsson og Åge Hareide. Så tror jeg Jönsson og Sollied er øverst på den lista, og så er Åge bak. For ingen glemmer 2003-sesongen da han dro derfra. Da viste han litt hvordan type og menneske han er. Og det er også viktig når du skal være leder i en fotballklubb, sa Mini på tv2sporten.no.

- Må opptre seriøst
Åge Hareide synes karakteristikken fra Mini blir useriøs - på samme måte som han mener Mini er det.

- Når Mini uttaler seg, legger jeg ikke så stor vekt på det. Han sier så mye rart. Mini har jo sagt forskjellige ting om andre som jeg synes er langt verre enn dette, du kan ikke ta ham seriøst i det hele tatt. Skal du være seriøs ekspert i TV 2 må du opptre seriøst, sier Hareide til Dagbladet.

Han sikter blant annet til Minis uttalelser om Trond Sollied for snart to måneder siden, da han sa at Sollieds livsstil gjorde det vanskelig for ham å være sjef for det norske landslaget.

Flere reagerte sterkt, deriblant Sollied selv. Dagen etter tok Mini selvkritikk og beklaget at han hadde formulert seg klønete.

- Det var ikke min personlige mening. Jeg har aldri hatt noe å innvende mot Trond, sa Mini.

Hareide mener Mini bør holde seg til å synse om fotball.

- Jeg vil tro at TV 2 har hyret ham inn for å være ekspert på fotball, og da bør han holde seg til det. Så får andre vurdere hva folk står for og ikke står for. Han har litt lite kunnskap til å uttale seg kategorisk, mener Hareide.

Må være tema i lunsjen
Sportsredaktør i TV 2, Bjørn Taalesen, oppfatter at Minis karakteristikk av Hareide er godt innenfor grensa.

- I den kommenterende formen Mini hadde her, var dette en ytring som han og vi må stå for. Jeg tror det vært saftigere personkarakteristikker både hos oss og i andre medier, sier han til Dagbladet.

- Han har en oppgave: Skal du være kommentator, er du nødt til å være tema i lunsjen dagen etter. Har du ikke noe å si eller mene er det ikke noe poeng i å ha folk til å gjøre sånt, sier Taalesen.

PÅ NEDRYKKSPLASS: Åge Hareide bryr seg mest om å redde plassen med Örgryte. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
PÅ NEDRYKKSPLASS: Åge Hareide bryr seg mest om å redde plassen med Örgryte. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media