Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan ikke tape

Når Chelsea leder Premier League etter 17 serierunder havner tittelen på Stamford Bridge. Sånn er det bare.

KJENT SYN: Chelsea-spillerne feirer scoring i kampen mot Hull. Maskinen er godt i gang på vei inn i juleprogrammet. Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
KJENT SYN: Chelsea-spillerne feirer scoring i kampen mot Hull. Maskinen er godt i gang på vei inn i juleprogrammet. Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN Vis mer

SIDEN 2004/2005-SESONGEN har laget som leder Premier League etter 17 serierunder vunnet sju av ti seriemesterskap. Chelsea tre ganger (2010, 2006 og 2005), Manchester United tre ganger (2013, 2011 og 2007) og Manchester City (2012).

Liverpool har vært to ganger i front (2014 og 2009) uten å være i stand til å fullføre og ta hjem tittelen de så smått begynner å bli desperate etter. Arsenal gikk inn i jula som serieleder i 2008. Og alle gangene serielederen på Boxing Day har mislyktes er det lagene fra Manchester som har kommet bakfra.

United to ganger, i 2008 og 2009.

Og City forrige sesong.

FØR ÅRETS JULEPROGRAM leder Chelsea (42 poeng) foran Manchester City (39) og Manchester United (32). I lys av den allerede nevnte statistikken er det akkurat som det skal være. Og jeg er villig til å sette penger på at topp tre i mai vil være nøyaktig de samme lagene. Selv om gode gamle Sir Alex F. er ute og advarer alle mot å avskrive Manchesters røde lag i tittelracet - mannen som bedre enn noen vet hva det vil si å komme bakfra og sette sammen en gullvinnende seiersrekke gjennom vinteren og våren - sliter jeg med å se hvordan Chelsea skal miste dette.

FOR DET ER ikke bare det at Chelsea er tre poeng i front to kamper unna halvspilt serie. De har også det beste laget og den beste stallbredden. Og i tillegg har de planleggeren Jose Mourinho, fotballens ultimate kyniker.

Mannen som kan alt om å vinne stygt om det mot formodning skulle vise seg å bli nødvendig utpå vårparten.

38 SCORINGER SÅ langt er mest i Premier League og to fler enn Manchester City. 13 baklengsmål er færrest og det samme som  Southampton. Det er slike tall som skaper mesterlag. Hvilket betyr at Mourinho har all den offensive kraften en manager kan ønske seg. Og en tilnærmet bunnsolid og trygg defensiv som kan snøre igjen enhver kamp når det offensive har gjort det som er nødvendig.

MANCHESTER CITY ER også et meget godt fotballag. Tre færre poeng, to færre scoringer og et baklengsmål mer er marginalt når vi snakker om Premier League-fotball over 1530 minutter pluss/minus en time tillegg. Men kampene på veien til Champions Leagues åttendelsfinaler, selv om Chelsea hadde en mye enklere reise enn City, forteller meg at Mourinhos mannskap har en ekstra dimensjon når manageren slipper tøylene.

Og det vil han fortsette med.

Fordi Chelsea er best i fri dressur. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media