SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen er langt nede etter hjemmetap med fem mål.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen er langt nede etter hjemmetap med fem mål. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Kan ikke tenke meg at jeg har tapt 0-5 hjemme noen gang

«Utrolig skuffet» Kåre Ingebrigtsen.

||| Kåre Ingebrigtsen var langt nede etter femmålstapet mot Bryne.

- Det er utrolig skuffende å tapte 0-5 hjemme, sa Bodø/Glimt-treneren til NTB.

Glimt fikk det tøft uten rutinerte skikkelser som Runar Berg, Christian Berg og Trond Fredrik Ludvigsen. Nå må de gule også klare seg uten Thiago Martins som ble utvist på stillingen 0-3 etter 62 minutter.

- Stoltheten må tilbake i forsvarsspillet. Vi må jobbe med det defensive, og det sier seg selv etter 0-5, sukket Ingebrigtsen etter søndagens fiasko foran 3055 tilskuere i Bodø.

Marius Helle nettet to ganger for Bryne. Han misbrukte også et straffespark.

Skralt offensivt
- Førsteomgangen var jevn. Bryne var effektive. Det var ikke vi. To ganger avsluttet vi i stolpen, og vi hadde også en på innsiden av stolpen i annenomgangen før Bryne økte. Da vi også fikk en utvisning, var løpet kjørt, sa Bruttern.

- Vi var gode offensivt, men svake defensivt og ble hardt straffet. Jeg kan ikke tenke meg at jeg har tapt 0-5 på hjemmebane noen gang, verken som spiller eller trener. Jeg spilte jo mest i Rosenborg, men var med å tape 0-5 på bortebane med RBK, sa Ingebrigtsen.

I 2008-sesongen ble Glimt firer i eliteserien. Siden er det gått nedover med bodøværingene. Etter at Trond Olsen og Birkir Bjarnason forsvant er det blitt skralt offensivt.

- Vi har ikke klart å erstatte dem, medga Ingebrigtsen.

Fire strake tap
Lyn er også i trøbbel. Fjorårets eliteserielag ligger sist i 1. divisjon etter 2-4-tapet mot Follo. Etter seieren mot Sogndal 4. mai, har Oslo-klubben fire strake tap. 14 baklengsmål vitner om defensive utfordringer også i hovedstaden.

Ranheim leder 1. divisjon med 21 poeng, men tapte søndag 1-3 borte mot Nybergsund. Toer Bryne har 19 poeng, mens Fredrikstad (18), Sarpsborg og Sogndal (begge 17) har spilt én kamp mindre. Glimt på sjetteplass har 16 poeng.

Under streken finner vi Sandnes Ulf, Alta, Mjøndalen og Lyn.

(NTB)