Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

- Kan ikke tillate seg dette

Manchester United-ekspert mener Cristiano Ronaldo (36) nærmest alene holder Ole Gunnar Solskjær i managerjobben.

REDDET: Ole Gunnar Solskjær smilte etter ett poeng mot Atalanta i Bergamo. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images
REDDET: Ole Gunnar Solskjær smilte etter ett poeng mot Atalanta i Bergamo. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har haglet mot Solskjær gjennom en høst med flere skuffende resultater, toppet med 0-5-tapet mot Liverpool i slutten av oktober.

Men seier mot Tottenham i helga, etterfulgt av 2-2 mot Atalanta tirsdag kveld har lettet på presset mot nordmannen.

- Utrolig

Etter uavgjortresultatet tirsdag takket han stjernespiss Cristiano Ronaldo, som sikret det ene poenget.

- Cristiano er bare utrolig. Hvis det er noen du vil skal få den sjansen i siste minutt, så er det han, sa Solskjær etter kampen.

Portugiseren scoret det viktige 1-0-målet for en presset Solskjær mot Tottenham, og har to sene matchvinner-scoringer i Champions League tidligere i høst.

SLAKT: Manchester United-fans utenfor Old Trafford er enstemte og nådeløse om Ole Gunnar Solskjærs fremtid som manager. Video: Rødt Kort Vis mer

- Nok en svak forestilling

Fotballskribent Mark Ogden, som er en av de som følger Manchester United tettest, mener Ronaldo skjuler Solskjær og Manchester Uniteds store mangler.

- Ronaldo returnerte ikke til Manchester United for å redde jobben til Solskjær, men akkurat nå gjør han det på egen hånd. Det var nok en svak Manchester United-forestilling som ble reddet av to Ronaldo-mål, skriver Ogden etter kampen, og fortsetter:

- Som et topplag eller toppmanager kan man ikke tillate seg dette. At lagets håp ene og alene henger på skuldrene til en mann. De er heldige at Ronaldo i øyeblikket presterer som supermann, skriver Ogden.

- Slipper ikke unna for alltid

To ganger lå Manchester United under i Bergamo, og Atalanta så ut til å ha god kontroll fram til overtidsscoringen. Selv Ronaldo innrømmet i intervjuer etter kamp at de var noe heldige som fikk med seg poeng.

- Manchester United jaget mål med panikk igjen, det er en gjenganger under Solskjær. De har ikke noe kontroll på kampen eller noen tydelig plan. Det er å gi alt, og håpe at det fungerer, skriver Ogden.

Han trekker sammenlikning til hvordan rivalene Manchester City og Liverpool kontrollerer kampene sine.

- Så lenge han har Ronaldo i form kan det være han fortsetter å ha flaks, men før eller seinere må han knekke koden og vise at han håndterer det taktiske på dette nivået. Han slipper ikke unna for alltid, avslutter Ogden sin kommentar.

Skribenten får støtte fra tidligere Arsenal-spiller, Sky Sports-ekspert Paul Merson.

- De får et resultat, og det sørger for at de trolig kvalifiserer seg for sluttspillet, men det skjuler bare sprekkene for nå. Men vi ser at så lenge de har Ronaldo på banen har de alltid en sjanse, analyserer han på Sky Sports.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer