- Kan ikke tro at Knut måtte slutte

Ulykkelig Sapara fikk beskjeden av journalist.

(Dagbladet.no): Det har ligget i kortene en god stund at Knut Tørums dager som Rosenborg-trener snart var talte. For én mann kom gårsdagens bekreftelse likevel som en stor, negativ overraskelse.

Marek Sapara la ikke skjul på hva han mente om klubbens avgjørelse da han ruslet av treningsfeltet.

- Jeg kan ikke tro at Knut måtte slutte. Dette er utrolig vanskelig for meg. Jeg fikk høre om avgangen fra en slovakisk journalist som ringte meg i morges. Jeg kunne ikke tro det jeg hørte, men det var altså sant, sier han til Adresseavisa.

Avisa skriver at Sapara virket mentalt fraværende under gårsdagens trening, og at han har hatt lange samtaler med Tørum de siste dagene.

Uønsket av spillerne?

VG mener å vite at nesten 100 prosent av spillerne i RBK ønsket å fjerne Knut Tørum, med ett eller to unntak. Adresseavisa skriver at spillerutvalget, bestående av Vidar Riseth, Per Ciljan Skjelbred, Roar Strand, Steffen Iversen og Bjørn Tore Kvarme, rettet tøff kritikk mot Tørum i et møte med styret tirsdag forrige uke.

Men Tørum sto i hvert fall høyt i kurs hos mannen med Beckham-foten, slik Nils Joham Semb liker å si det.

Da Dagbladet.no snakket med RBK-spillerne etter 1-1-kampen mot Chelsea, var det flere enn Sapara som ga uttrykk for støtte til Tørum.

GODT FORHOLD: Marek Sapara synes Knut Tørum er en fantastisk trener og var langt nede da han fikk beskjed om at treneren var ferdig i RBK. Foto: SCANPIX
GODT FORHOLD: Marek Sapara synes Knut Tørum er en fantastisk trener og var langt nede da han fikk beskjed om at treneren var ferdig i RBK. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er ikke opp til meg å ta den avgjørelsen, men jeg kan ikke skjønne hvorfor han eventuelt må gå. Han kjenner laget, han kjenner spillerne. Jeg håper han er hovedtrener neste sesong, sa Yssouf Koné.

Sapara mener Tørum burde fått mer tid selv om Rosenborg har vært en stor skuffelse i Tippeligaen - og mener storkampen mot Valencia i stor grad var Tørums fortjeneste.

- Jeg skjønner at resultatene har variert mye, og at 6. plass i serien ikke er godt nok, men jeg hadde aldri trodd at han ville få sparken. Særlig ikke nå etter kampen mot Valencia. Vi presterte i verdensklasse, og det var resultatet av Knuts arbeid vi så i den kampen. Og så er han ikke lenger trener i dag. Jeg er svært ulykkelig nå, sier Sapara til Adresseavisa.

- Kan ikke tro at Knut måtte slutte
<B>GIR TØRUM ÆREN:</B> Marek Sapara mener seieren mot Valencia var et resultat av Tørums arbeid.