Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke være bitre

Foreldrene til snøbrettkjøreren Line Lunde Østvold er takknemlige for all hjelpen etter at datteren døde.

- Line var ei særegen gladjente. Hun så positivt på livet, sier mamma Nina Lunde Østvold til Ringerikes Blad.

Avisen snakket med foreldrene bare noen timer etter at datteren var erklært død. Line Lunde Østvold døde av hodeskadene hun pådro seg i en ulykke under en treningsøkt tirsdag.

- Vi har vært gjennom en svært vanskelig prosess. Den siste uken har bestått av opp- og nedturer. Det siste døgnet skjønte vi imidlertid at det ville gå den gale veien, sier pappa Dag-Bjørn Østvold.

- Vi kan ikke være bitre. Jeg tror ikke Line ville at vi skulle være bitre, sier Nina Lunde Østvold.

Fikk gaver av konkurrentene

- Line fikk mange gode opplevelser i de 25 årene hun fikk lov til å leve. Hun levde et lykkelig liv. Når hun skulle ende sitt liv i så ung alder, var det bra at det skulle skje på snøen og snøbrettet - og ikke i ei trafikkulykke, forklarer mamma Nina.

- Jeg tror Line ville ønske at snowboardmiljøet må leve videre i samme ånd. At mentaliteten ikke må endre seg på grunn av denne ulykken. Line var ei svært positiv jente. Hun viste alltid at hun var glad i andre mennesker, og hun ville at andre mennesker også skulle vise at de var glade i hverandre, fortsetter hun.

Ifølge Dag-Bjørn Østvold fikk Line hjelp av amerikanske eksperter etter ulykken.

- Line har fått all den medisinske oppbakkingen hun kunne fra det medisinske personellet. De har gjort alt det de kunne, forteller han.

Lines konkurrenter kjøpte et smykke, en liten bamse og sendte kort og brev mens hun lå på sykehuset.

- De har vært fantastiske. De har donert en premiepott til Line. Engelske Zoe Gillings, som vant den første konkurransen og ble nummer to i den andre, har donert penger til Line. Alt hun har fått av sine konkurrenter, viser bare hvor populær hun var i dette miljøet. Vi er svært takknemlige, sier Nina Lunde Østvold.

(.NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling