Kan kjøpe seg fri fra Sjakhtar for 185 mill.

Mkhitaryan er Liverpool-aktuell.

ØNSKET I DORTMUND: Henrikh Mkhitaryan (t.h) ses på som en mulig Dortmund-erstatter for Mario Götze (t.v), som ble kjøpt av Bayern München i sommer. Foto: AP / Frank Augstein / SCANPIX
ØNSKET I DORTMUND: Henrikh Mkhitaryan (t.h) ses på som en mulig Dortmund-erstatter for Mario Götze (t.v), som ble kjøpt av Bayern München i sommer. Foto: AP / Frank Augstein / SCANPIXVis mer

• Kanonsesong i Sjakhtar: Mkhitaryan scoret 25 mål fra midtbanen

Liverpool kan komme til å sikre seg Henrikh Mkhitaryan for 185 millioner kroner.

Den ettertraktede og målfarlige midtbanespilleren har en klausul med ukrainske Sjakhtar Donetsk om at han kan bryte kontrakten gjennom å kjøpe seg fri.

Sjakhtar ønsker 240 millioner kroner, men den prisen akter ikke verken tyske Dortmund eller Liverpool å betale.

- Dersom Mkhitaryan ønsker å avslutte kontraktsforholdet, må han betale Sjakhtar 185 millioner kroner. Deretter kan han gå til den klubben han ønsker. Dersom han går på en sivilisert måte og vi selger spilleren uten at kontrakten er kjøpt fri, er prisen 240 millioner kroner, sier Sjakhtar-formann Sergej Palkin, skriver Daily Mirror.

Borussia Dortmund er eneste klubb som har lagt inn bud på 24-åringen. Det skal ha vært på rundt de 185 millioner kroner det vil koste å få terminert Mkhitaryans nåværende kontrakt.

Ifølge Mirror er Liverpool spillerens førstevalg. Han skal være villig til å vente helt til den engelske toppklubben blir enig med ukrainerne. Mkhitaryan er uteblitt fra trening den siste tiden, men vegrer seg for å avbryte Sjakhtar-kontrakten før Liverpool kommer med en offisiell henvendelse.

- Selvsagt blir spilleren straffet. Han har ikke møtt opp på treningsleiren. Dette er en av kontraktsbestemmelse, så vi har ingen problemer med å bøtelegge ham, sier Palkin.

(NTB)