Trygg Trafikk om Petter Northug:

- Kan kjøre igjen

Trygg Trafikk-sjef mener Petter Northug har opptrådt hensynsløst. Men hun mener også at han fortjener en ny sjanse.

DØMT: Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var viktig for oss at dommen var på et nivå som var i tråd med de forséelsene han har begått. Det kan den virke som den er, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ingrid Trømborg om at Petter Northug i dag ble dømt til fengsel i sju måneder – og tap av førerretten for alltid.

- Vi er ikke opptatt av Petter Northug spesielt, men av alle som kjører hensynsløst og hasardiøst i trafikken. I så måte har Northug utvist veldig svak dømmekraft, mener Trømborg - og fortsetter:

- Jeg er en av de mange som har grått mine modige tårer av det Northug har gjort i skisporet. Men prestasjonene hans har gjort ham til et forbilde for barn og unge. Som forbilde hviler det et ekstra stort ansvar om å handle fornuftig og riktig. Dette ansvaret har ikke Petter Northug vist seg moden nok til å ta, uttaler Trømborg.

- Han har utvist en hensynsløshet i den forstand at han ikke har klart å vurdere risikoen ved kjøringen sin, mener hun.

- Tankeløst

- Han har ikke bare utsatt seg selv for store fare, men mange andre mennesker. Dette kunne gått mye verre. Det å filme seg selv med mobilkamera når du kjører i over 200 km/t er tankeløst. Det er også tankeløst fordi han ikke har klart å vurdere konsekvensene av den ulovlige kjøringen sin. Han hadde ikke hatt et sekund til å reagere en gang om noe hadde dukket opp rundt neste sving. Han hadde vært sjanseløs, sier Trømborg.

Det faktum at det ikke var første gangen Northug ble tatt for hensynsløs atferd i trafikken, gjør det atskillig verre, mener hun.

- Han har på ingen måte vist at han har skjønt alvoret. Håpet er nå at han har forstått at han må endre oppførselen sin. Jeg har faktisk sterk tro på at han gjør det, sier Trømborg.

-HENSYNSLØST: Trygg Trafikks kommunikajsonssjef Ingrid Trømborg mener at Nortug har opptådt hensynsløst. Foto: Trygg Trafikk
-HENSYNSLØST: Trygg Trafikks kommunikajsonssjef Ingrid Trømborg mener at Nortug har opptådt hensynsløst. Foto: Trygg Trafikk Vis mer

- Kan kjøre igjen

Trygg Trafikk-sjefen er villig til å gi Northug en ny sjanse.

- Alle fortjener det. Men det hviler et tungt ansvar på ham. Jeg håper at han er det bevisst, sier hun.

Hun forteller at Northug – til tross for å ha blitt dømt til tap av førerretten for alltid – kan søke om fem år for å få den tilbake.

- Alle kan gjøre det. Det vil igjen være en juridisk vurdering som jeg ikke skal legge meg opp i. Om han viser at han skikker seg og har lært av de feilene han har begått, kan han kjøre igjen. Han har i hvert fall rett til å søke, opplyser Trømborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer