- Kan klare to meter til

Med 66,54 er Trine Hattestad skyldig i årets lengste spydkast i verden. - Jeg har mer å gå på. Det skal ikke mye til for å klare to meter til, sier hun.

I går kastet Trine tre gode kast på Fana stadion i Bergen. Det beste på 66,54, det nestbeste på 65,81 og det tredje beste på 65,22. En av hennes tøffeste konkurrenter, russiske Tatjana Sjikolenko som tok sølv i VM i fjor, klarte 65,57 som sitt beste i går.

Føles godt

- Det var veldig deilig å få det til. Jeg er veldig godt fornøyd. Vi er bare i slutten av juni. Det er først i slutten av september det gjelder for alvor. Jeg er i rute. Det føles godt, sier Trine Hattestad til Dagbladet.

Hun forklarer at hun skal klare å øke med minst to meter ved å finpusse på teknikken.

- Problemfri

- Jeg har ingen problemer med kroppen. Nå gjelder det å treffe reinere med spydet slik at spissen ikke tupper for brått ned, sier Trine Hattestad.

I fjor ble verdensrekorden hennes på Fana stadion underkjent fordi hun ikke ble dopingtestet.

I går var alt slikt lagt til rette. Hun vil selv ikke bruke tid på spørsmålet om erstatningskrav etter fjorårets tabbe av Idrettsforbundet.

- Den saken overlater jeg helt til andre. Jeg orker ikke å tenke på det, sier hun.

Torsdag reiser hun til Roma for å kaste i et nytt stevne fredag.

- Jeg håper å kunne vise stabilitet over tid. Det kan jeg bare få testet ved å konkurrere mot de beste, sier Trine Hattestad til Dagbladet.

REKORD: Trine Hatte-stad vil finpusse på teknikken fram mot OL. I går kastet hun årets lengste kast i verden.