Danny Rose utsatt for rasisme

- Kan knapt vente med å komme meg ut av fotballen

Tottenham-stjerna mener straffen for rasisme bør være mye kraftigere.

ENGLAND-STJERNE: Danny Rose har flere ganger blitt rasistisk hetset på fotballbanen. Nå er han lei. Foto: Bennett Dean/ProSports/REX
ENGLAND-STJERNE: Danny Rose har flere ganger blitt rasistisk hetset på fotballbanen. Nå er han lei. Foto: Bennett Dean/ProSports/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rasisme i fotballen er fremdeles et problem, noe flere hendelser de siste ukene har vært bevis på. De siste dagene har 19 år gamle Moise Kean og de rasistiske tilropene han mottok fra motstanderens supportere, samt behandlingen fra sin egen kaptein, Leonardo Bonucci, stjålet oppmerksomheten.

Kun ei drøy uke tidligere var det Raheem Sterling, Callum Hudson-Odoi og Danny Rose som ble utsatt for liknende behandling fra Montenegro-supporterne.

Nå har sistnevnte sett seg lei rasismen i fotballen og de manglende tiltakene mot problemet. Hetset gjør at Rose gleder seg til å slutte som fotballspiller.

- Jeg har fått nok

Sterling scoret ett av Englands fem mål i kampen og gjorde det svært klart hva han mente om hjemmesupporternes tilrop både under og etter kampen.

- Det er en skam at dette får fortsette, var Manchester City-stjernas klare beskjed etterpå. Han hadde blitt gjort oppmerksom på Montenegro-fansens rasistiske slengbemerkninger av Rose, som nå har avgitt et eget intervju om behandlingen de fikk.

- Jeg har fått nok, innleder Tottenham-spilleren.

- Jeg bare programmerer meg selv og tenker: «Jeg har fem til seks år igjen av fotballkarrieren, og jeg kan knapt vente med å komme meg ut av den», forteller backen til The Guardian.

Dette er ikke første gang Rose er mottaker av rasisme. Da han spilte for Englands U21-landslag i Serbia i 2012 ble det rettet apelyder mot engelskmannen.

- En farse

At en av Premier Leagues beste venstrebacker, i sin beste alder og på toppen av karrieren, gleder seg til å legge skoene på hylla er både et kraftfullt og sørgelig budskap.

- Vi kan bare skape oppmerksomhet rundt det, men nå er det tid for dem som bestemmer å gjøre noe med det, uttalte Sterling etter kampen. Og også Rose ønsker et mer aktivt UEFA, som slår kraftigere ned på rasistisk oppførsel.

- Det er selvfølgelig kjipt å føle det på denne måten, men når nasjoner bare får en liten bot, omtrent det samme som jeg bruker på en kveld ute i London, hva forventer man? For øyeblikket er det en farse. Det er der vi er i fotballen nå, og inntil det kommer strengere straffer, er det ikke mye mer vi kan forvente, mener Rose.

Han og lagkameratene på England har fått støtte fra høyeste hold i etterkant av episoden i Montenegro.

- Avskyelig

Nylig ble rasismesaken tatt opp i Underhuset i Storbritannia, midt mellom andre diskusjoner om Brexit.

- Hetsen de engelske landslagsspillerne ble offer for er avskyelig og fullstendig uakseptabelt. Det er riktig av UEFA å etterforske saken. Vi oppfordrer dem til å gjøre det raskt og til å ta i bruk kraftige tiltak, sa en talsperson for statsminister, Theresa May.

En anti-diskrimineringsgruppe var til stede på kampen mellom Montenegro og England, og det er planlagt en høring i saken 16. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer