Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Rosenborg-Kristiansund

Kan Kristiansund plage Rosenborg, kan alle modige fotballag ta poeng på Lerkendal

Rosenborg har fått enda en beskjed om at tittelforsvaret 2018 krever Rosenborg på sitt beste. Det gjør Eliteserien mer interessant enn antatt.

NESTEN IKKE TIL Å TRO: Kristiansund har utliknet til 2-2 og sikret ett poeng på Lerkendal. Det gjør Rosenborgs seriestart til en fadese. Fem av seks poeng er tapt for tittelforsvarerne. De skal ikke tape mange fler før folk vil begynne å rope på krise. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NESTEN IKKE TIL Å TRO: Kristiansund har utliknet til 2-2 og sikret ett poeng på Lerkendal. Det gjør Rosenborgs seriestart til en fadese. Fem av seks poeng er tapt for tittelforsvarerne. De skal ikke tape mange fler før folk vil begynne å rope på krise. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-Kristiansund 2–2 (0–1)

DET ER IKKE påske en gang, det er bare spilt to runder og altså ikke tid for selv den første konklusjonen. Likevel; Rosenborg, som allerede har tapt fem av seks poeng, kan trolig ikke cruise til noe som helst denne sesongen. For kan Kristiansund plage dem og stjele poeng på Lerkendal er det mange som kan gjøre det.

Det handler om å våge.

Og om å tro.

OG SÅ HANDLER det om at Rosenborg ikke er i orden. Ikke offensivt og ikke defensivt. Ja, de førte riktignok store deler av kampen mot Kristiansund, men skarpheten og killerinstinktet mangler. Sammen med gjennomføringsevnen. For da Kristiansund først var slått, og KBK var i realiteten det på 2-1, tok plutselig Rosenborg beinet av gassen og lot et tydelig slitent og plaget bortelag få de pusterommene de trengte.

Mer skal ikke til.

DET ER MYE som ikke stemmer for Rosenborg. Det som plager dem mest er at offensiven ennå ikke er kommet på skinner, at samhandlingen og bevegelsene vi kjenner så godt ikke sitter. Innleggene kommer riktignok som de skal i perioder, men trøkket inn i motstanders boks, det som er avhengig av motsatt kant og indreløpere som tar de offensive løpene, er ikke like helhjerta.

De helt nødvendige løpene kommer mest sporadisk.

Når de ikke kommer er RBK uten brodd.

I PERIODER, NÅR de vender spillet og får satt i gang kantene ser du hva Rosenborg er i stand til. Problemet er at det skjer for sjelden. Som om laget inntil videre spiller en slags av og på fotball. Og derfor er RBK 2018 inntil videre bare en light utgave av potensialet som finnes på Lerkendal.

Mot lag som kjemper som bikkjer er ikke det godt nok.

DEFENSIVT ER ROSENBORG heller ikke slik Kåre Ingebrigtsen ønsker de skal opptre. Uten aggressivitet og press på ballfører dypt nede på egen halvdel er det fort gjort å spille seg i trøbbel. Samtidig som det gir motstanderen sjøltillit og anledning til å dra ned tempoet. Og når hovmodet skygger for helt nødvendig kynisme på egen halvdel blir det fort store målsjanser imot.

Det var sånn det ble 2–2.

Det var sånn det nesten ble 2–3 i kampens siste sekunder.

KRISTIANSUND HADDE ET modig utgangspunkt denne kvelden. Rosenborgs mange mangler gjorde dem enda modigere. Og det dommeren ikke annullerte med hjemmel i fotballens lover (Jacob Rasmussens heading til det RBK-erne fortsatt mener burde tatt kampen til 1-1) tok Sean McDermott seg av. For skal du ha poeng på Lerkendal er første bud at du har en keeper som virker.

Sean McDermott, folkets favoritt i Kristiansund 2017, gjorde det.

Han virket meget godt.

DET ER SELVFØLGELIG FOR altfor tidlig å snakke om krise på Lerkendal, men fem tapte poeng på to kamper svir. Det hører du på spillerne. Det ser du på Kåre Ingebrigtsen. Det var ikke dette han hadde sett for seg. Og nå venter en vanskelig bortekamp i Skien før Molde kommer til Lerkendal 8. april. Så la meg si det sånn uten å konkludere noe som helst:

Rosenborg bør ha tapt nok poeng for en stund.

Hvis ikke blir det krise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling