Kan Lance bli politiker som Arnold?

- Ikke umulig, mener forsker.

SYKKELTUR MED BUSH: Lance Armstrong forteller at han er en personlig venn av tidligere president George W. Bush, men at de to har forskjellig syn i mange politiske saker. Foto: REUTERS
SYKKELTUR MED BUSH: Lance Armstrong forteller at han er en personlig venn av tidligere president George W. Bush, men at de to har forskjellig syn i mange politiske saker. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Lance Armstrong Foundation har samlet inn over 1,5 milliarder kroner til kreftsaken og sykkellegenden - som i kveld sykler Oslo Grand Prix - bruker omtrent like mye tid på dette som på sykkelsetet.

Han er en nær venn av alt fra U2-vokalist Bono til tidligere USA-president George W. Bush - og han har faktisk flørtet med å bli politiker når han legger sykkelskoa på hylla.

- Kanskje jeg blir guvernør, sa han da han i et Outside-intervju for noen år siden ramset opp alt han ville gjøre i framtida.

Komiker ble politikerI stedet ble det et sykkelcomeback, men siden han flere ganger har uttrykt et ønske om enda større politisk påvirkningskraft - er det ikke utenkelig at han går den veien når han gir seg med idretten.

Forsker Anders Romarheim ved Senter for Transatlantiske studier mener at det langt fra er umulig for Armstrong å tråkke seg opp den politiske stigen i hjemlandet - om han virkelig går inn for det.

- Steget fra kjendis til politiker er kortere i USA enn i mange andre land, og i hvert fall sammenliknet med Norge. Den ferske senatoren Al Franken har en fortid som komiker og han startet sin karriere i «Saturday Night Live», sier Romarheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer