Kan løses fra kontrakten

TRONDHEIM (Dagbladet): - Sjøl om jeg i utgangspunktet ikke er til salgs, vil ikke Rosenborg ødelegge for meg hvis jeg får et godt tilbud fra utlandet, sier Roar Strand. I kjøpelystne proffklubber vil setningen leses som et dypt løp inn i framtida. For Roar Strand, med femårskontrakt i RBK, er til salgs. Og - han vil ut hvis pengene er store nok.

- Jeg har en muntlig avtale med klubben, sier Roar Strand til Dagbladet. - Det betyr at det ikke er kroken på døra når det gjelder utlandet. Men jeg blir ikke solgt for 10 eller 20 millioner.

- Tilbudet - både til Rosenborg og det jeg sjøl skal ha - må være stort.

Roar Strand er per dato Norges beste fotballspiller. Uansett hvor nasjonens toppspillere måtte befinne seg - ingen slår RBK-spillerens høstform. Og etter storkampen i Bilbao, og med alle førjulsmulighetene til å vise seg fram ytterligere både for Rosenborg og landslaget, er han et av oppkjøpernes store mål.

Du herjer nemlig ikke i Europa uten at den ene klubben etter den andre begynner å hive agenter og penger i din retning.

- Kan jeg sikre framtida for meg sjøl og familien, er det klart at det vil bli vurdert, sier Roar Strand. - Jeg tjener veldig bra i Rosenborg, men likevel er det ikke i nærheten av det jeg kan få ute.

Følges nøye

I sommer ville Nottingham Forest kjøpe Roar Strand. Den overgangen ble skrinlagt av familiære hensyn. Men de kvalitetene han har vist etter at han kom tilbake fra VM og den stygge smellen i hodet mot Italia, har utvidet markedet.

I høstens Mesterliga vil Roar Strand bli nøye vurdert av de store.

- Klarer jeg å holde meg på det nivået jeg har vært på den siste tida, vil jeg være veldig fornøyd, sier Roar Strand. - Men likevel - målet er hele tida å utvikle seg ytterligere. For slik jeg ser det finnes det ikke begrensninger.

- Jeg kan bli bedre i alt.

Mot verdens beste

I kveld møter Norges beste verdens beste på Lerkendal. Roar Strand mot Zinedine Zidane - den ene i kanonform, den andre i VM-bakrus.

- Når det fungerer som det har gjort den siste tida, prøver du på ting som du ikke tok sjansen på før, sier Roar Strand.

- Hva med Juventus?

- Jeg har tro på det. Men - vi må spille godt. Og sjøl om uavgjort er bra i utgangspunktet er tidspunktet det rette å ta dem på.

- Tida er inne for det, sier Roar Strand.