TO FØR PAUSE: Hønefoss'  Thomas Solvoll klarte ikke nå ballen da Aafks Demar Philips raget høyest og stanget inn sitt andre mål.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TO FØR PAUSE: Hønefoss' Thomas Solvoll klarte ikke nå ballen da Aafks Demar Philips raget høyest og stanget inn sitt andre mål. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

- Kan lure på hvordan det er mulig

Aalesund vant igjen - men Rekdal slakter prestasjonene.

||| (Dagbladet): Hønefoss - Aalesund 0-2.

Aalesund fikk en drømmestart på sesongen med 3-0 over Lillestrøm forrige helg, men fikk kjeft av Kjetil Rekdal etterpå.

I dag fikk de en ny drømmestart i Hønefoss, beholdt ledelsen til slutt - men igjen vanket det kjeft etter kampen.

- Når du ser oss spille sånn som vi gjør, kan du lure på hvordan det er mulig at vi vinner, men vi scorer to tidlige mål. Det var en svak kamp av oss. Vi har masse å gå på i banespillet, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

- Vi spiller for dårlig, vi har for mange balltap og gjør mye rart. Men vi skal være glade for at vi scorer på sjansene våre, og vi skal bli bedre, sier Rekdal.

Scoret etter sekunder
Aalesund tok ledelsen rett fra kampstart.

Bare sekunder var gått på klokka da Demar Phillips tok ned Amund Skiris innlegg på bakre stolpe, og kranglet den forbi Thomas Solvoll. Phillips' første tippeligamål for klubben.

Det ga Hønefoss-publikummet en dårlig start på livet som hjemmesupportere for et Tippeliga-lag, og verre ble det like før pause.

DRØMMESTART: Aafk-spillerne kan juble over full pott og tabelltopp etter to runder.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
DRØMMESTART: Aafk-spillerne kan juble over full pott og tabelltopp etter to runder. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Paul Obiefule måtte erstatte en skadd Lars Lafton etter en drøy halvtime, og markerte seg i negativ forstand da han forærte Aalesund ballen på midten noen minutter etter innhoppet.

Tor Hogne Aarøy slo ballen direkte ut til Jonathan Parr, han plukket ut Demar Phillips inne i feltet, og spissen stanget sitt andre i mål via tverrliggeren.

Slakter spissene
Hønefoss' egne sjanser klarte de aldri å omsette i mål, og det endte med 0-2. Det bekymrer trener Ole Bjørn Sundgot.

- Det spissene leverer er rett og slett for dårlig for Tippeligaen. Lars (Lafton) er unnskyldt siden han er skadet, men det Angan gjør er ikke godt nok. Det vi gjør offensivt holder ikke, sier Sundgot.

Han mener Hønefoss mangler spisser, og varsler at han vil trenge midler for å hente inn forsterkninger.