Kan man «komme fra offside»?

Rune Pedersen svarte på dette og mye annet i nettmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble mye støy etter at dommer Svein Oddvar Moen ga Ålesund to straffer og Start-kaptein Atle Roar Håland rødt kort i Kristiansand på lørdag.

Moen fortalte mandag at han har mottatt omkring 200 truende mail fra Start-supportere. Norges tidligere toppdommer Rune Pedersen, som nå er dommersjef i Norges fotballforbund, slår tilbake mot dommerkritikken. Han mener det er dekning for rødt kort i begge tilfeller.

- Jeg tror folk vet at det ikke er lov til å holde, og at regelverket sier rødt kort. Men de blir så emosjonelt engasjert at de glemmer det, sier Pedersen til Fedrelandsvennen.

Bakerste mann irrelevant

Han sier at han tror de stadige diskusjonene om hvorvidt en utvist spiller var «bakerste mann», er medieskapt.

- Det står ingenting om det i reglene. Det reglene sier, er at dersom angrepsspilleren fratas en klar scoringssjanse, er det rødt kort, sier han til Dagbladet.no.

Pedersen sier også at det er irrelevant hvorvidt for eksempel Atle Roar Håland mente å felle Lasse Olsen eller ei.

- Vilje-begrepet er borte fra reglene. Mener dommeren at det Lasse Olsen blir fratatt en scoringssjanse på grunn av en forseelse som kvalifiserer til frispark eller straffe, skal det være rødt kort.

Dobbelt straff?

Dommersjefen registrerer at mange også snakker om at det er «dobbelt straff» når en spiller blir utvist samtidig som motstanderen får straffe.

- Her er reglene veldig klare. I så fall måtte man endre regelverket. Da får man diskutere det i stedet for å skylde på dommeren for å gi dobbelt straff, mener Pedersen.

Har du andre spørsmål om fotballreglene eller hvordan dommerne tolker dem? Spør Rune Pedersen nå!

RØDE RUNE:</B> Rune Pedersen viste ut Tyskland Christian Wörns under VM 1998. Det gjorde ham ikke spesielt populær i Tyskland.
UENIG MED DOMMERNE? Eller er det en regel du lurer på? Nå kan du spørre Rune Pedersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer