Kan måtte dele celle med 79 andre fanger

Kummerlige forhold venter Oscar Pistorius i fengsel.

KUMMERLIG: Kgosi Mampuru II-fengselet i Pretoria. Her skal Oscar Pistorius sone deler av drapsdommen. Foto: Reuters / NTB scanpix
KUMMERLIG: Kgosi Mampuru II-fengselet i Pretoria. Her skal Oscar Pistorius sone deler av drapsdommen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drapsdømte Oscar Pistorius må avfinne seg med langt kummerligere forhold enn han er vant til når han begynner soningen i det beryktede Kgosi Mampuru II-fengselet i Pretoria.

Den beinamputerte idrettsstjernen ble tirsdag dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp i februar i fjor.

Kort tid etter at dommen falt, ble Pistorius ført til fengselet for en legeundersøkelse før han begynte soningen.

Det er usikkert hvor lenge han må sitte i fengselet, men han kommer til å tilbringe minst ti måneder der, muligens opp til 20, før han eventuelt slipper ut og soner resten av dommen i husarrest.

80 fanger per celle Kgosi Mampuru II-fengselet, tidligere kjent som Pretoria Central Prison, huser for tiden om lag 7.000 fanger, langt flere enn det er bygget til.

Sørafrikanske medier skriver at Pistorius muligens får en celle i fengselets sykehusavdeling på grunn av sitt handikap. Her sitter for tiden åtte andre funksjonshemmede fanger. Dersom Pistorius får en slik celle, er han heldig.

Den britiske avisen The Independent skriver at fengselet konstant er overfylt. Av og til er det opp til 80 fanger i hver celle, dobbelt så mange som cellene er beregnet for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer