Kan måtte legge opp etter hjerte­infarktet

Iker Casillas fikk et hjerteinfarkt i går.

HJERTEINFARKT: Porto-keeper Iker Casillas fikk et hjerteinfarkt 1. mai. Foto: Luis Vieira / AP / NTB Scanpix
HJERTEINFARKT: Porto-keeper Iker Casillas fikk et hjerteinfarkt 1. mai. Foto: Luis Vieira / AP / NTB ScanpixVis mer

For et knapt døgn siden ble Iker Casillas hastet til sykehus med et hjerteinfarkt. Alt skal stå bra til med den legendariske spanske målvakten, men overfor Radio Marca antyder agenten hans at dette kan bety karrierestopp for Casillas.

Carlos Cutropia sier at hjerteinfarktet kom som et sjokk for alle.

- Han har aldri hatt noen symptomer, og det kommer ikke til å være noen ettervirkninger, forteller agenten og fortsetter:

- Iker var verdens mest heldige fordi det skjedde på trening rett foran Portos medisinske støtteapparat. Hadde det skjedd hjemme, er det ikke godt å si hvilke konsekvenser det ville hatt.

Ifølge Marca er det sannsynlig at Casillas legger opp. Foreløpig er riktignok ingenting bekreftet rundt keeperens framtid.

- Sitt livs redning

Casillas er mest kjent for sine år mellom stengene for Real Madrid. Keeperen fikk 725 kamper for hovedstadsklubben før han dro videre til Porto. Casillas regnes som en av tidenes beste keepere, og står med hele 167 landskamper for Spania, hvor han var sentral i nasjonens VM-tittel i 2010 og EM-titler i 2008 og 2012.

- Dette er viktigere enn å vinne VM, det er den største seieren i livet hans. I dag har Iker gjort sitt livs redning, en redning som reddet livet hans, sier agenten.

37-åringens kontrakt med den portugisiske klubben strekker seg til 2020.

- Avhenger av medisinen

Portos klubblege, Nelson Puga, sier det ikke er sikkert at Casillas vil kunne returnere til fotballbanen.

- Det avhenger av medisinen han vil trenge. Stresset som kommer ved fysisk trening og hans egen vilje til å fortsette, er også faktorer.

- Vi vil ha en dialog på det, og deretter vil det bli avgjort om han skal fortsette eller om han i det hele tatt ønsker å fortsette.

Hovedfokuset til klubben er å få Casillas tilbake på beina og tilbake til et normalt liv, og ikke at han skal tilbake på fotballbanen med det første.