Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Kan måtte løpe «alene»

Friidrettssesongen i fare.

KAN LØPE UTEN RIVALENE: Filip Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og co. kan måtte løpe Bislett Games uten sine utenlandske konkurenter. Det er et av mange mulige scenarier. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAN LØPE UTEN RIVALENE: Filip Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og co. kan måtte løpe Bislett Games uten sine utenlandske konkurenter. Det er et av mange mulige scenarier. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Hva som skjer med friidrettssesongen, hvor blant annet OL i Tokyo og EM i Paris, står på programmet, er foreløpig helt uvisst.

11. juni er datoen for når Bislett Games i utgangspunktet skal arrangeres. Slik corona-pandemien rammer verden i dag, er sjansen liten for at det populære norske friidrettsstevnet i Diamond League går etter planen.

Steinar Hoen, stevnedirektør for Bislett Games, har utallige ulike scenarioer i hodet for hva som kan bli utfallet.

Et av dem er at Bislett Games i 2020 kan arrangeres uten utenlandske utøvere og bare med norske deltakere.

TETTE BÅND: Steinar Hoen ber Karsten Warholm ta med kjæresten Oda Djupvik på ferie etter uker med Leif Olav Alnes som romkamerat. Djupvik er forberedt på at Alnes blir med og tar hennes plass i dobbeltsenga. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Stadig flere nasjoner stenger grensene i kjølvannet av corona-pandemien. Blant annet ble EUs stats- og regjeringssjefer i går enige om å innføre 30 dagers innreiseforbud til unionen.

Bare for nordmenn?

Mye kan skje i ukene og månedene som kommer.

- Hvis vi havner i et scenarioet der Europa er stengt hele 2020, men Norge etter hvert velger å åpne skolene og samfunnet igjen, kan det bli aktuelt å arrangere Bislett Games bare for norske stjerner. I så fall vil det ikke bli definert som et Diamond League-stevne, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

Å arrangere Bislett Games med utvalgte nasjoner på startstrek eller bare nordmenn er noen av veldig mange aktuelle scenarioene.

VIL VEKK: Gjert Ingebrigtsen har stor suksess som trener, men hver gang han har forviklet seg inn i mixed zone i VM, har han lett febrilsk etter veien ut umiddelbart. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås. Vis mer

- Det virker veldig usannsynlig å arrangere Bislett Games 11. juni med alle verdensstjerner på plass. Kanskje kan det skje med utvalgte nasjoner til stede. Men det er mer sannsynlig at vi må utsette Bislett Games til over sommeren. Det finnes hundrevis av scenarioer. Vi må tenke løsninger, sier Hoen.

Spesielle tider

Å utsette Bislett Games og heller arrangere det på høsten - etter sommer-OL i Tokyo (hvis det arrangeres etter planen) - er også et høyaktuelt alternativ.

- I så fall kan OL bli første gang friidrettsutøverne konkurrerer i år. Da kan sesongen bli forskjøvet og vare omtrent fram til jul. Fordelen til friidretten er at vi har flere arrangører hvor det er varmt fram til november, som Doha og Rabat, sier Hoen til Dagbladet.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Hoen synes synd på arrangøren av Holmenkollfestivalen, som på kort varsel måtte stenge arenaen for publikum som ga en kraftig økonomisk smell.

- Jeg føler veldig med Kollen-arrangøren, som fikk det verst tenkelige scenarioet. Vi er ekstremt heldige som har tid til å planlegge ulike scenarioer. Det jeg kan love er at vi må kunne snu oss raskt om og agere om det åpner seg muligheter, sier Bislett Games-direktøren.

Hoen er også daglig leder for Bislett Stadion og stengte forrige uke arenaen hvor mange trener i det daglige for å begrense smitten av coronaviruset.

Hele Norges coronakart