Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan Messi bryte sin engelske forbannelse i kveld?

Argentineren har kun ett mål på ti kamper i England.

MØTER CITY: Lionel Messis Barcelona møter i kveld Manchester City i Manchester. Og Messi - som har 13 mål på 17 kamper i La Liga og 6 mål på tre kamper i Champions League - sliter med å score på engelsk jord. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
MØTER CITY: Lionel Messis Barcelona møter i kveld Manchester City i Manchester. Og Messi - som har 13 mål på 17 kamper i La Liga og 6 mål på tre kamper i Champions League - sliter med å score på engelsk jord. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Fotballstudio kl. 20.45: Manchester C - Barcelona

(Dagbladet): I kveld smeller to av Europas mest underholdende fotballag sammen. Kan Lionel Messi bryte sin engelske forbannelse?

322 000 mennesker fra hele verden følger den uoffisielle profilen @Messistats på Twitter. Flere ganger daglig fôres mottakerne med tall, fakta og rekorder fra Messis karriere.

Det er mye å ta av. Argentinas og Barcelonas nummer 10 står med enorme 374 mål på 488 offisielle kamper for klubb og landslag. Det betyr at for hver tiende kamp han har spilt, har Lionel Messi scoret åtte mål. De fleste av oppgjørene er avholdt i Spania, men Messi herjer når han spiller på utebane i Champions League også, og han er en flittig målscorer for Argentina uansett motstander og arena.

Men i ett land sliter Messi med å markere seg. Og det landet skal han besøke i kveld, når vårdelen av Champions League smeller i gang med en av sesongens største fyrverkerikamper hittil.

Navas frykter Messi
Lionel Messi har bare scoret ett mål på de ti kampene han har spilt på engelsk jord. Det kom i Champions League-finalen mot Manchester United på Wembley i 2011.

Der han står med 0,8 mål i snitt per kamp i verdens øvrige stater, har han altså bare 0,1 innenfor Englands grenser.

Men hjemmelagets kantspiller Jesus Navas forventer ikke at Messi skjelver i sine lave knær idet Manchester City og Barcelona tusler ut på Etihad Stadium i kveld.

- Vi må legge press på ham, og forsikre oss om at vi er tette på ham når han får ballen. Ikke la ham få rom. Han er en av de beste spillerne i historien, og det er veldig vanskelig å stoppe ham, sier City-ving Navas, ifølge Manchester Evening News.

20 kamper, 19 mål
Det har vært et år preget av skadetrøbbel for argentineren. Men han er ikke akkurat blitt en møkkaspiller av den grunn:

I helga scoret Messi to mål da Barca banket Rayo Vallecano 6-0, akkurat som han gjorde det i 4-1-seieren borte mot Sevilla ei uke i forveien.

På sine 20 Barcelona-oppgjør siden sesongstarten i august har Messi puttet 19 ganger. Jesus Navas er ikke alene om å ha et ekstra øye på Barcelonas aller største stjerne før kveldens kamp.

Det gjør også Messis landsmann Pablo Zabaleta.

Fish and Chips, Messi?
Han husker godt det første møtet med Messi, som skjedde da Zabaleta var kaptein for Argentina under U20-VM i 2005.

- Da treneren kom og fortalte oss at han ville ta med en argentiner som tilhørte Barcelonas akademi, forventet vi ikke at han skulle bli så god. Første gangen jeg så ham trene, var han sensasjonell, sier Zabaleta om to år yngre Messi, ifølge The Independent.

- Han ble vår viktigste spiller. Og vant gullstøvelen i turneringen.

De to har beholdt kontakten, og i kveld møtes de igjen i Manchester. Da håper Zabaleta at Messi får smake mer av England:

- Kanskje jeg kan ta ham med til Didsbury, og så kan vi spise litt fish and chips. Jeg tror han vil like det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!