Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan miste Arendal-seieren

AKER BRYGGE (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten (43) står i fare for å miste seieren fra VM-runden i offshore 1 for tre uker siden. Dubai-laget Victory 1, som kom først til mål i Arendal, valgte i går å anke diskvalifikasjonen til Det internasjonale båtsportforbundet (UIM).

Victory-føreren Khalfan Harib raste i offentlighet da båten deres ble disket fra den overlegne seieren rundt Tromøya i Arendal - blant annet satte de ny runderekord.

VM-juryen mente Victory 1 hadde kjørt for raskt i venteområdet før start - og valgte å diskvalifisere Dubai-laget etter å ha behandlet saken i to og en halv time.

Gjennom Dagbladet beskyldte Harib VM-juryen for å ha noe personlig imot ham.

Godt bevismateriale

Nå har det statsstøttede Dubai-laget valgt å anke saken inn for UIM - og viser i sin skriftlige forklaring til et ferskt og solid bevismateriale som vil fjerne all tvil om at de ikke gjorde noe ulovlig i Arendal.

Sannsynligvis videobilder.

- Vi mener bevismaterialet vil vise at diskvalifikasjonen var urettferdig - og stoler på at appellkomiteen vil rette opp urettferdigheten, skriver Dubai-laget.

Dubai-laget ville ledet i VM-sammendraget foran helgens VM-runde på Aker Brygge om de hadde fått beholde de 20 poengene som istedet gikk til Bjørn Rune Gjelsten og «Spirit Of Norway».

Bjørn Rune Gjelsten var i går orientert om Dubai-anken - men ønsker ikke ha noen formening om hvilken retning den vil helle.

Medfølelse

- Jeg forstår deres frustrasjon og bitterhet. VM-juryen tok en tøff avgjørelse og jeg har sympati og medfølelse for deres syn, men jeg konsentrerer meg om å kjøre raskest mulig, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Gjelsten opplevde selv å bli disket fra VM-åpningen i Trieste i Italia 28. mai fordi noen justeringer på Lamborghini-motorene ikke var innenfor regelverket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media